Блискучі перемоги наших спортсменів

Спортивні осередки міста загартували дух і тіло не одного покоління покровчан. Багатьох мотивували до професійного росту і дали старт у великий спорт.

Початок місяця порадував покровчан досягненнями міжнародного рівня одразу двох спортсменок-землячок — Неллі Чуканівської та Лізи Литвиненко. Кожна така спортивна перемога стає для нас  ковтком надії на головну Перемогу.

Чемпіонкою міжнародного турніру з хай - дайвінгу (стрибки у воду з екстремальної висоти) стала колишня вихованка ДЮСШ “Манганіт” - Неллі Чуканівська. Першим тренером спортсменки є Анастасія Янченко.

Змагання проходили в Монреалі в рамках 24 Чемпіонату світу зі стрибків у воду серед юніорів.

Понад 200 спортсменів з 36 країн з усіх континентів, окрім Антарктиди, вели боротьбу за титул найкращих.

Не дивлячись на те, що збірна Україна була представлена шістьма спортсменами, додому вони повернулися не з пустими руками. Серед переможців - наша землячка.

15-річна Неллі Чуканівська у стрибках з 12-метрової вишки за 4 раунди набрала достатню кількість балів, аби піднятися на першу сходинку п'єдесталу.

Неллі - перспективна спортсменка, навчається у Дніпропетровському фаховому коледжі. Нині  дівчина тренується  у Хорватії.

Чергову вершину підкорила дзюдоїстка Ліза Литвиненко — колишня вихованка ДЮСШ ім. Дані Дідіка та тренера Сергія Сінілова.

В жовтні спортсменка стала бронзовою призеркою Чемпіонату світу з дзюдо, а днями Єлизавета увійшла до сімки лідерів найпотужнішого з турнірів серії Grand Slam, пройшов на батьківщині дзюдо.

Цьогорічний токійський Великий Шолом зібрав 346 спортсменів з 59 країн світу. В складі збірної України боролися п'ятеро спортсменів. Найкращий результат продемонструвала наша Ліза Литвиненко.

7 місце турніру, який вважається неофіційним чемпіонатом світу, є гарним результатом для дзюдоїстки, яка бореться не тільки за призи, а й за кваліфікаційні бали на Олімпійські ігри, які мають відбутися у Парижі в 2024 році.

На даний час в олімпійському відборі Ліза набрала найбільшу кількість очок серед українців.

Вітаємо талановитих спортсменок і всіх, хто причетний до їхнього становлення, бажаємо наполегливості, наснаги, успіхів у спортивній боротьбі й ніколи не зупинятися на досягнутому!

Прес-служба міського голови.