«Безбарʼєрна Україна». У Дніпрі пройшла регіональна конференція, присвячена важливій темі  - доступності для людей з обмеженими можливостями

 

Безбар’єрність  і інтеграція – головні умови забезпечення активної участі людей з інвалідністю у житті суспільства. Як розширити можливості, зробити кожен день доступним – обговорювали вчора у Дніпрі представники громад області, медики, батьки дітей з інвалідністю, керівництво Дніпропетровської ОВА та обласної ради. У роботі конференції взяв участь і міський голова Олександр Шаповал.

З ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів» прийнята Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні.

Як зазначив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак, безбар’єрність – це вже стиль життя, це не лише про пандуси – хоча і про них теж, це про рівні права і можливості. Присутні говорили про кроки, які нададуть людям з інвалідністю можливість вести незалежний спосіб життя і брати активну участь у всіх аспектах життя. Про виявлення та усунення перешкод і бар'єрів, що заважають доступності.

На Дніпропетровщині розроблений план розвитку безбар’єрності – освітньої, суспільної, економічної, фізичної, цифрової. Очільник ОВА проголосив та підписав Декларацію про підтримку Національної стратегії із створення безбар’єрного простору до 2030 року. В рамках конференції відбулась презентація «Довідника безбар’єрності», створеного за ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Дніпропетровська ОВА також представила дитячу настільну гру «Безбар’єрна Україна». Як повідомляють у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації, безбар’єрність стосується кожного. Конференції пройдуть в усіх регіонах України. Першими вже стали Дніпропетровська, Житомирська та Київська області.

Прес-служба міського голови.

Фото ДніпроОВА