Автомоделісти Покрова найсильніші в Україні

Наші кордовики завоювали вісім медалей, встановивши чотири рекорди України. З такими результатами вихованці Будинку творчості завершили перший етап Чемпіонату України та Кубок України з автомодельного спорту серед наймолодших школярів, посівши перше командне місце.

На три дні альма-матер автомоделістів перетворилася на місце, де вирували справжні швидкісні пристрасті. Найсильніші команди з Луцька, Стрія, Нікополя, Кривого Рогу приїхали до Покрова, аби вести боротьбу за першість. Для нашого міста змагання такого рівня, що проходять по лінії комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти й науки – дебют і особлива відповідальність, - запевняли начальник управління освіти Ганна Цупрова та директор БТДЮ Ніна Якимова.

Цього року у складі покровчан  одні дівчата, учениці сьомого класу четвертої школи – Дар’я Бухаленко, Світлана Прус, Аліна Явтушенко, Діана Подольська, за словами їхнього тренера, Володимира Томілова, спортсменки можуть конкурувати з найсильнішими пілотами. Вже перші заїзди підтвердили те. Моделі вихованок Будинку творчості витримали навантаження, показали справжню швидкісну їзду.

Кордовикам було надано три спроби, найкраща враховувалася, як основний результат. Учасники з хвилюванням слідкували за моніторами, які показували вирішальні секунди. Картина змагань змінювалася на ходу автівок, що летіли трасою. Покровчанки витримали швидкісний бій до кінця, завершивши його блискучими перемогами. Наші дівчата встановили чотири  рекорди України.

- Це справжня радість  за наших юних спортсменів, гордість за покровчан, які складають збірну Дніпропетровщини. У вашому місті створено прекрасну базу для розвитку цього виду спорту, на сьогодні тільки у Покрові та у місті Стрій є кордодроми. Велике спасибі міському голові Олександру Шаповалу, колективу БТДЮ за підтримку талановитих дітей, технічного напрямку, - підкреслила методист обласного центру науково-технічної творчості Любов Дзигарь.

Загалом на цих чемпіонатах наші автомоделісти завоювали чотири золота, три срібла й бронзу, зібравши щедрий врожай винагород. Поповнилася команда і двома майстрами спорту, вагомі відзнаки отримали Анна Булка та Роман Діденко.

-Ці діти - майбутня технічна еліта нашої країни,- наголосив голова національної федерації автомодельного спорту, майстер спорту міжнародного класу Віктор Качур, - такі змагання допомагають їм вдосконалювати свою майстерність. Важливо, що у Покрові розуміють це, підтримують технічні види спорту.

Прес-служба міського голови.