Арт-терапія для збереження ментального здоров’я

У рамках університету третього віку у територіальному центрі Покрова розроблена та успішно діє програма психологічної підтримки підопічних.

Кожен день центру наповнений подіями, бо колектив піклується про те, аби літні люди знаходили тут дієву допомогу. Фахівці впровадили комплекс заходів, спрямованих на відновлення фізичних та психологічних сил підопічних. Окреме місце у цьому займає арт-терапія, яка дарує не лише позитивні емоції, а й допомагає долати стресові ситуації, що край важливо в умовах війни.

Ліплення, аплікації, колажування, малювання, в’язання – далеко не повний перелік технік, яким навчають у терцентрі. Слухачі університету успішно оволодівають ними, створюючи справжні  рукотворні витвори. Арт-терапію використовують і на заняттях з народознавства, виготовляючи національні символи та обереги. За словами фахівців центру, індивідуальний підбір занять в рамках арт-терапії допомагає літнім людям освоїти нові навички, тренувати пам'ять і дрібну моторику рук. Таке творче проведення часу корисне як для фізичного, так і ментального відновлення – дарує нові яскраві емоції.

Прес-служба міського голови.