Аби не допустити занесення та поширення коронавірусу, у Покрові посилюють обмежувальні заходи

Комісією з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яку сьогодні провів міський голова Олександр Шаповал, ухвалено низку профілактично-обмежувальних заходів щодо запобігання поширенню у Покрові гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, та забезпеченню санітарно-епідеміологічного контролю.

На сесії, яка має відбутися двадцятого березня, виноситься питання про виділення з резервного фонду додаткових коштів на протиепідемічні заходи.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України №211, тимчасово, до 3 квітня, обмежується освітній процес у закладах загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти. Для школярів та учнів мистецьких закладів впроваджено дистанційне навчання.

Заборонено проведення усіх масових заходів, у тому числі роботу кінотеатру. Обмеження не стосуються лише заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та місцевого самоврядування.

Постановою КМУ на всій території нашої держави забороняються регулярні та нерегулярні перевезення автомобільним транспортом у приміському, міжміському, внутрішньообласному і міжобласному сполученні.

В автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах, дозволяється одночасне перевезення не більше 10 пасажирів.

Перевізникам належить забезпечувати проведення дезінфекційних заходів у транспортних засобах.

Підприємства, установи та організації, що перебувають у сфері управління виконавчого комітету Покровської міської ради мають забезпечувати своєчасне і повне проведення профілактичних та протиепідемічних заходів.

Заклади громадського харчування (ресторани, кафе) та інші заклади розважальної діяльності повинні тимчасово припинити роботу.

Дозволяється торгівля продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Також здійснюватиметься банківська та страхова діяльність.

Розповсюджується наочна агітація та пам’ятки щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил запобігання зараженню інфекції. Посилено інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Медичні заклади мають забезпечити неухильне виконання Алгоритму запровадження протиепідемічних заходів для запобігання поширенню коронавірусу та Комунікаційного плану щодо визначення алгоритмів дій у разі виникнення захворювання на COVID-2019.

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги прийом хворих з ознаками гострої респіраторної інфекції здійснюється на першому поверсі амбулаторії № 4 (доросла поліклініка). Аби розмежувати потоки пацієнтів, відкрито запасний вхід поліклініки.

 

Запроваджено практику дистанційного (телефонного та онлайн-сервіси) зв’язку. Заклади медичної, соціальної, комунальної та інших сфер оприлюднили свої координати.

Для громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, громадян, які опинилися у складних життєвих обставинах, працює гаряча лінія щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції (тел.: 0687764203, 0975441266, 0957869603).

Вчора міський голова з моніторинговим візитом відвідав медичні заклади, аби особисто пересвідчитися, як впроваджуються обмежувальні заходи. Щодня проводяться засідання оперативного штабу, яким моніториться ситуація, координуються введенні заходи та ухвалюються нові рішення.

  • Запровадження карантинних заходів це єдиний спосіб зменшити можливість вірусу зашкодити мешканцям міста. Ми всі повинні усвідомити ступінь загрози і зрозуміти, що це велика відповідальність кожного з нас, - зазначив міський голова Олександр Шаповал.

Тим часом медики нагадують, щоб зробити себе менш вразливим до вірусу без нагальної потреби не відвідувати людних місць, мінімалізувати контакти та уникати поїздок громадським транспортом. Дотримуватися правил особистої гігієни, часто і ретельно мити руки.

Прес-служба міського голови.