Plogging - НЕВДОВЗІ В ПОКРОВІ

Приносити користь довкіллю, водночас покращуючи свою фізичну форму - виявляється таке можливо. Переконатися тепер зможуть і покровчани, які наприкінці наступного тижня приєднаються до плогінгу - мегапопулярного у всьому світі виду тренувань. Назва якого походить від двох шведських слів, що означають “підібрати” і “біг”.

Екологічну ініціативу Молодіжної ради та громадської організації “Молодий Покров” підтримав міський голова Олександр Шаповал, і вже 13 квітня у Зоні відпочинку відбудеться перший plogging-забіг.

За інформацією в.о. начальника відділу молоді та спорту Артема Столяра, усі охочі вже зараз мають можливість об'єднатися у команди з трьох чоловік та за цим посиланням здійснити онлайн-реєстрацію на забіг.

Заявити про участь і стати командою можна буде й безпосередньо перед початком змагань, до 10:30.

Із собою пропонується мати господарчі рукавички, пакети для збору побутового сміття організатори нададуть на місці.

Plogging-забіг стартує об 11:00, триватиме годину та визначить переможців. Найкращими плогінгерами стануть команди, які зберуть найбільше сміття, як за вагою, так і за об'ємом.

Проте це не єдиний стимул рухатися активно. Доведено, що такий вид тренувань, де навантаження не лише на ноги, є ефективнішим за біг. До того ж він краще спалює калорії.

Організатори обіцяють - буде весело, неординарно і смачно. Після Plogging-забігу на учасників чекає свіжа юшка і приємне спілкування з однодумцями.

Тож якщо для вас чисте довкілля та спортивна активність не пусті слова - збирайте власну команду та долучайтеся до тих, хто змінює наше місто на краще.

Прес-служба міського голови.