3 квітня стартує реєстрація для участі у мультипредметному тестуванні- 2023

Цьогоріч абітурієнти вдруге складатимуть національний мультипредметний тест як альтернативу ЗНО.

Нещодавно стало відомо, що реєстрація для участі у НМТ розпочнеться 3 квітня і триватиме впродовж місяця. За цей час майбутні учасники тестування мають створити персональні е-кабінети та завантажити реєстраційні документи. На особистих сторінках буде відображатися уся актуальна інформація про те, де, коли і як проходитиме тестування.

Мультипредметний тест -2023 матиме деякі відмінності від попереднього. Так, обов'язковими предметами у цьому році замість трьох мають бути два: українська мова та математика, а третій за вибором. Пропонується – історія України, одна з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, хімія та фізика.

Відрізнятиметься тест і тривалістю. На його складання абітурієнти матимуть 180 хвилин ( було 120). Завдання скомпоновано за блоками, час на виконання кожного учасники розподілятимуть самостійно. Кількість завдань за окремими предметами, буде більшою, ніж торік.

Тестування відбуватиметься у спеціально обладнаних комп'ютерних аудиторіях закладів освіти - тимчасових екзаменаційних центрах.

У МОН заплановано дві сесії. Основа проходитиме у червні. А наприкінці цього ж місяця або на початку липня — відбудеться додаткова. Взяти участь у ній зможуть вступники, які з поважних причин не пройшли тестування під час основної сесії.

Результати учасники НМТ зможуть дізнатися відразу, коли закінчиться час або усі завдання будуть виконані. На екрані з'явиться кількість тестових балів за кожен предмет. Для отримання позитивного результату, з кожного блоку НМТ потрібно набрати не менше 10% від загальної кількості тестових балів.

Прес-служба міського голови.