26 квітня відбулося засідання чергової 7 сесії 7 скликання уже офіційно - Покровської міської ради

26 квітня відбулося засідання чергової 7 сесії 7 скликання уже офіційно - покровської міської ради. Зображення 1
Одним із рішенням сесії було перейменування Покровської міської ради та її виконавчого комітету , у зв’язку з тим, що постановою Верховної Ради України від 17 березня 2016 року № 1037 –VIII «Про перейменування окремих населених пунктів» Покров було перейменовано у Покров.

 


Тариф на воду - обґрунтований
А першим на сесії заслухали звіт про роботу комісії по вивченню питань фінансово-економічної та господарської діяльності МКП «Покроввське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства», який озвучила голова комісії – Людмила Міць. Нагадуємо, що тимчасова контрольна комісія була створена 26 лютого рішенням 5 сесії за участі представників громадськості і два місяці вивчала обґрунтованість тарифів на воду. Тоді ж було ухвалено направити листа до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, щодо призупинення підвищення тарифів та визначення їх об’єктивності. За словами Людмили Олексіївни, проаналізувавши фінансово-економічну та господарську діяльність МКП «Міськводоканал», комісія визнала обґрунтованість тарифів. Не знайшла порушень і комісія НКРЄ, надіславши письмовий висновок про економічну обґрунтованість тарифу.
ОСББ – «зелена» дорога
Депутати затвердили міську Програму сприяння створенню та діяльності ОСББ на 2016 – 2025 роки. Її мета – створити сприятливі умови для активного розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у місті, що дасть можливість покращити якість обслуговування житлового фонду та умови проживання населення. Доповідач – начальник відділу економіки Марина Хабачева розповіла про основні кроки програми. Серед них, створення окремого структурного підрозділу виконкому - відділу розвитку ОСББ, який стане основною ланкою комунікації між міською владою та мешканцями багатоквартирних будинків. Програмою передбачається також інформаційно-консультативна та фінансова підтримка створення та діяльності ОСББ.
З даного питання висловив свою думку і заступник голови Громадської ради Олег Колпакчі. Назвавши Програму правильною і такою, що матиме позитивний вплив для розвитку міста, одночасно зазначив, що на даний момент мешканці лише 4% багатоквартирних будинків міста стали на шлях створення ОСББ. Велика вірогідність, що до 1 липня у інших трьохстах будинках мешканці так і не самоорганізуються. Щоб не загубити житловий фонд міста, зберегти обслуговуючу організацію і не дати можливість управляючим компаніям наживатися на жителях міста, було запропоновано створити міську асоціацію ОСББ або єдине об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Дану інформацію депутати взяли до відома.

 

Мерзнути не будемо
Був ухвалений і Порядок переведення квартир малозабезпечених верств населення міста на індивідуальне опалення в рамках програми децентралізації теплопостачання міста. До малозабезпечених належить категорія мешканців міста, які мають пільги та державні допомоги або пенсію за інвалідністю. Порядок передбачає переведення квартир зазначеної категорії на індивідуальне опалення, за умови фінансування, у вигляді надання матеріальної допомоги на встановлення приладів індивідуального опалення у розмірі до 12 тисяч гривень на одну квартиру. Аби кошти були використані за призначенням, буде організована робота по відкриттю заявниками поточних рахунків в Ощадбанку, укладення договорів на виконання робіт із встановлення індивідуального опалення.
Коментуючи дане питання, міський голова зазначив, що практична реалізація програми децентралізації теплопостачання міста потребує значних коштів. І в даному питанні є реальна підтримка губернатора Валентина Резніченка та Народного депутата України Андрія Шипка.
НВК – поповнено
Наступним кроком осучаснення системи освіти міста став розгляд питання реорганізації дитячого садка №23 та восьмої школи, шляхом їх злиття у навчально-виховний комплекс №2. Місто вже має досвід практичної діяльності закладів такого типу, з 2013 року успішно функціонує НВК №1, який рішенням минулої сесії було укрупнено. Як підкреслила доповідач з даного питання, заступник міського голови Наталія Бондаренко, практичні результати свідчать про поліпшення якості надання освітніх послуг. Подібна система роботи забезпечує наступність між дошкільною освітою й школою 1-2 ступеня. Враховуючи прогнозовані зміни щодо переведення школярів на 12-річний термін навчання, то такий крок мінімізує процес адаптації до навчально-виховного процесу, дозволяє батькам впливати й бути безпосередніми учасниками створення комфортних умов для малечі. До того ж злиття закладів дає можливість, при максимальній наповнюваності школи, безболісно вирішувати проблему розміщення першачків на власній базі НВК, у даному випадку – 23 садочка. Подібні зміни не тягнуть за собою кадрових скорочень, навпаки, дають підставу говорити про подальший розвиток закладу. Тож депутати одноголосно прийняли рішення щодо створення НВК№2.
Говорили і про ПТУ
Ситуація з профтехучилищами, яка сколихнула всю країну, торкнулася і міського ПТУ. Після змін, внесених Верховною Радою до порядку фінансування навчальних закладів, утримання профтехучилища було покладено на місця, у січні проведено перерозподіл планових призначень. Рішенням 4 сесії міськради на підтримку училища виділено 1 млн. 400 тис. грн., взятих з програм розвитку.
Сьогодні, рішенням обласної ради, заклад із державного переведено в обласне підпорядкування. При цьому не забезпечено видатків на його утримання. Існуюча субвенція облради, котра не є пропорційною, не забезпечує потреб ПТУ, фінансування , а це 6,7 млн.грн., може лягти на місцевий бюджет, що є суттєвим додатковим навантаженням. Виникла необхідність говорити більш детально про підтримку закладу.
З метою збереження усталеної системи підготовки робітничих кадрів, міська рада вирішила направити звернення до Президента України, Кабінету Міністрів, голови Дніпропетровської обласної ради щодо забезпечення фінансування професійно-технічної освіти.
Про надра і землі
Розглядали питання «у різному». Зокрема ПАТ «ОГЗК» висунуло клопотання щодо надання згоди на отримання гірничого відводу для розробки відкритим способом західної частини Нікопольського родовища. Депутат обласної ради, голова правління ПАТ «ОГЗК» Сергій Шуваєв окреслив межі гірничого відводу, території, де триває видобуток і яка, за його словами, не зміниться. Отримання дозволу, згідно з чинним законодавством, дає право комбінату працювати у звичному робочому ритмі, за що проголосували депутати.
Крім того голова правління зупинився на ситуації, яка панує на підприємстві, зазначивши, що після непростого періоду простою ПАТ «ОГЗК» нарощує потужності, про що свідчать виробничі показники.
Підвели підсумки
Наприкінці засідання секретар міськради Анатолій Пастух оголосив результати V обласної спартакіади депутатів органів місцевого самоврядування всіх рівнів. Серед міських рад команда Покроввських депутатів посіла третє місце.
Завершуючи пленарне засідання, міський голова Олександр Шаповал привітав присутніх з наступаючими святами, закликаючи гідно, єдиною громадою відзначити День Перемоги над нацизмом, віддаючи данину пошани та поваги нашим ветеранам.
Прес-служба міського голови.

26 квітня відбулося засідання чергової 7 сесії 7 скликання уже офіційно - покровської міської ради. Зображення 2  26 квітня відбулося засідання чергової 7 сесії 7 скликання уже офіційно - покровської міської ради. Зображення 3