21 листопада  - День Гідності та Свободи

 

 

У день початку подій, які стали для України історичними, об’єднавши у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року, в нашій державі відзначається День Гідності та Свободи

Саме 21 листопада 2013 року розпочався новий відлік в історії України, прагнення українців створити європейську державу. Ті події змінили не тільки нашу історію, вони – нагадування, якою ціною здобуто свободу та незалежність нашої держави.

Цього дня вшановуємо мужність справжніх патріотів рідної землі, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави.

До Дня Гідності та Свободи у міському народному історико-краєзнавчому музеї ім. М. Занудька представлено виставку, центральними експонатами якої стали документи, світлини, книга "Народні Герої України. Історії справжніх’’, подарована музею родиною Дідіків з Харкова.

Знайомлячи з виставкою, музейники зазначають, що події, які сталися з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року показали усьому світу, що вищою метою для українського народу є збереження людських цінностей та основ демократії.

Саме на Майдані народилася нова українська нація, яка відстоювала ідеали справедливості, правдивості та патріотизму. Сьогодні боротьба за кордони та суверенітет України продовжується.

Цей відрізок історії став надзвичайно важким іспитом для України. Ми маємо зберегти в національній пам’яті ті події, які нагадуватимуть прийдешнім поколінням про ціну здобутої для них свободи.

Прес-служба міського голови.