17 сесія міскради продовжує свою роботу


Третього лютого відбулося ІV пленарне засідання 17 сесії Покровської міської ради. Крім традиційного питання про затвердження розміру соціальної матеріальної допомоги на встановлення приладів індивідуального опалення соціально вразливим верствам населення у рамках Програми децентралізації теплопостачання, черга дена передбачала розгляд ще двох. Тож затвердивши 17 платіжний реєстр, депутати ухвалили рішення «Про прийняття шлаку гранульованого». Як прокоментував начальник ЖКГ Віктор Ребенок, за клопотанням міського голови для підсипання доріг та інших потреб комунальної сфери, Нікопольський завод феросплавів на безоплатній основі відпустив 895,9 тон шлаку гранульованого, які необхідно передати для використання МКП «Добробут» та ЖЕО.


Наступним було ухвалено рішення про затвердження містобудівної документації «Внесення змін до генерального плану, розробка плану зонування міста Покров Дніпропетровської області». Презентуючи даний проект рішення, головний архітектор міста Зорина Ломова нагадала, що без генерального плану, що є основним містобудівним документом, та плану зонування міста – не менш важливого виду документації вторинного рівня, неможливо приймати рішення практично з усіх питань містобудівної діяльності, в тому числі виділення земельних ділянок із земель державної чи комунальної власності.
Як зазначалося, робота зі збору даних на проектування почалася у 2015-му, і вже наприкінці року було розглянуто первинний варіант генерального плану. Для обговорення його концепції неодноразово збиралися керівники підприємств та установ міста, у вигляді анкет надходила інформація і від малого бізнесу. У листопаді 2016 року розробники надали проект генерального плану на громадське обговорення, після чого він був направлений на експертизу. Вже наприкінці грудня міська рада отримала позитивний комплексний висновок розробленої містобудівної документації. Затвердження містобудівної документації сесією стало важливим стратегічним кроком для розвитку міста.
Після того, як чергу денну було опрацьовано, у сесійній залі продовжилося обговорення ще ряду звернень.

З нагоди ювілею міської ветеранської організації, котрий відзначатиметься 10 лютого, її очільник – Почесний громадянин міста Микола Баршунін звернувся до керівників з тим, аби не забули цього дня про ветеранів своїх підприємств, організацій та віднайшли можливість відзначити їхній значний внесок у розбудову міста.
Також зі зверненням до депутатів міської ради щодо питання обслуговування внутрішньодомових мереж звернувся голова правління ОСББ «Дубок» Сергій Каратаєв. Сергій Володимирович має намір домагатися від ДТЕК «Дніпрообленерго» безоплатного обслуговування внутрішньодомових електричних мереж, посилаючись , що у договорі з абонентами постачальник «зобов’язується забезпечувати надійне та якісне постачання електричної енергії споживачу відповідно до вимог ПКЕЕ та інших нормативних актів».
Обговорюючи дану пропозицію, депутати визнали її безперспективною у діалозі з монополістом, і навіть дещо популістською. Нагадавши, що для багатоквартирних будинків, котрі знаходяться на обслуговуванні ЖЕО, дана послуга входить у тариф. А оскільки Житлово-комунальне об’єднання уже не є балансоутримувачем ОСББ «Дубок», відповідно, не отримує від нього кошти за обслуговування місць спільного користування, то об’єднання співвласників має вирішувати дане питання самостійно, наприклад, ввівши до штату свого електрика чи уклавши окремо договір на дану послугу.
Про це говорив і заступник міського голови Микола Гончаров, зазначивши, що, дійсно, в Законі немає чіткої точки розмежування, хто такий «споживач». Проте з даного приводу є роз’яснення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, де йдеться, що нутрішньодомові мережі має обслуговувати балансоутримувач або управляюча компанія. На прикладі того, що у минулі роки ДТЕК щорічно компенсувала 15 тисяч гривень ЖЕО за обслуговування  електричних мереж житлового фонду у вихідні дні, а цьогоріч, навіть на таку мізерну суму, компанія відмовилася поновлювати договір, Микола Вікторович продемонстрував безперспективність вимог, ініційованих головою правління ОСББ до монополіста. Проте більш детальніше обговорити тему вирішили найближчим часом у міськвиконкомі.
Прес-служба міського голови.