На сесії міської ради

  26 квітня відбулося чергове засідання сесії Покровської міської ради.   Розгляду питань черги денної передувала інформація про порядок дотримання законодавства про працю та порядок оформлення трудових відносин, з якою виступив перед присутніми начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, застрахованих осіб, зайнятості, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області Анатолій Коробка.

Депутати взяли інформацію до відома та перейшли до розгляду основного питання  - «Про підсумки опалювального сезону 2018/19 років та підготовку міських комунальних підприємств та соціальної сфери міста до роботи в осінньо-зимовий період 2019/20 років».

Начальник управління ЖКГ та будівництва Віктор Ребенок детально доповів про хід минулого опалювального сезону  та підсумки виконаних робіт та заходів міськими комунальними підприємствами, організаціями, бюджетними установами та закладами міста в осінньо-зимовий період.                             

Так, по житловому фонду управляючою компанією «УНІВЕРСАЛ-Сервіс ЛТД»  всього було виконано понад 2 тисячі заявок. З настанням сприятливої погоди, вже  здійснено капітальний ремонт покрівель на 9 житлових будинках. Триває заміна каналізаційних випусків з житлових будинків, заміна труб системи внутрішньобудинкової каналізації. За зверненням мешканців виконуються поточні ремонти козирків входу до під’їздів, міжпанельних швів, м’яких та шиферних покрівель та інше.

По водопровідно-каналізаційному господарству виконано 216 заявок з усунення поривів на водопровідних мережах питної  води, накрито 75 люків, здійснено часткову заміну ділянок вулично-каналізаційних мереж, замінено 6 вводів питної води до житлових будинків, проведено ремонт та заміну 44 одиниць запірної арматури.

По заходам з благоустрою міста комунальним підприємством «Добробут»  здійснювалося утримання в належному стані вулично-дорожньої мережі, зимового утримання доріг та тротуарів, малих архітектурних елементів та споруд, парків, скверів, мереж зовнішнього освітлення, водоводів доріг, громадських туалетів та нагляд за зеленими насадженнями.

На даний момент ведуться роботи з поточного ремонту доріг міста.

В зимовий період при настанні холодів  у місті функціонувало 2 стаціонарних пункти обігріву та один соціальний патруль.

У 2018 році виконано технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових  мереж в 29 багатоквартирних житлових будинках, у поточному році роботи продовжуються.

З метою мінімалізації впливу збоїв у роботі та підвищення надійності об’єктів життєзабезпечення міста, міськими комунальними підприємствами, управляючою компанією, ОСББ, бюджетними установами та закладами були розроблені заходи на міжопалювальний період, які пропонувалися до розгляду та затвердження на сесії.  Віктор Ребенок озвучив усі 155 заходів по кожному підприємству. Депутати погодили їх, прийнявши відповідне рішення.

Крім головного, на сесії розглянуто ще 21 питання «у різному».  Було внесено зміни до бюджету,  зміни до міської цільової програми «Розвиток фізичної культури та спорту в територіальній громаді м. Покров на період 2019-2021 років».  Зміни внесли і до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства м. Покров на період 2018-2023 роки.

Усі проекти рішень винесені на сесію були розглянуті та затверджені.

Прес-служба міського голови.