Всi новини, сторінка 4

07 12

Вже традиційно 7 грудня покровчанки долучаються до флешмобу, вшановуючи один з головних національних оберегів. Різного віку, роду занять, вони приєднуються до онлайн-марафону, бо всіх об’єднує тепло національного символу краси, жіночності — материнства. Війна лише підсилила значення свята: родинності, вірності – надії та любові.


05 12

25 листопада в Україні розпочалася міжнародна кампанія «16 днів активних дій проти гендерно зумовленого насильства». Акція стартувала у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, і завершується 10 грудня, у День прав людини. До масштабного просвітницького марафону долучився і Покров.


30 11

Заклади культури міста не зупиняються у своєму творчому рухові вперед. Школа мистецтв та Дитяча музична школа розкривають дітям безмежний світ мистецтва, виховуючи повагу до національної спадщини.


23 11

Музика - особлива мова спілкування, підтримує людей у всі часи. У творчих освітніх закладах Покрова дітей навчають любити музичне мистецтво.  Юні покровчани разом з наставниками традиційно беруть активну участь у різноманітних мистецьких конкурсах та здобувають перемоги. Вихованці Дитячої музичної школи та Школи мистецтв вибороли гарні результати у престижних творчих перегонах.


17 11

Це доводять заклади культури Покрова. Школа мистецтв і Дитяча музична школа не тільки розвивають таланти своїх вихованців, а й допомагають розкрити творчий потенціал. Крім навчального процесу у закладах тривають  онлайн-концерти, патріотичні акції та мистецькі марафони. Активну участь беруть школи і у конкурсах всіх рівнів. Останніми здобутками стали три перемоги вихованців Школи мистецтв.


09 11

У Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва, що відзначається 9 листопада, у Покрові вітали людей, котрі присвятили своє життя збереженню та примноженню культурних надбань. Найщиріші слова адресували тим, хто не уявляє себе без музики, живопису, співу, книги, народної творчості, хто підтримує народні традиції та популяризує національну спадщину.


09 11

Цей навчальний  рік  ювілейний  для   викладача по класу фортепіано та сольфеджіо Олени Вікторівни Семенухи. У вересні виповнилося 40 років, відколи вона у якості педагога  переступила поріг Дитячої школи мистецтв. Це було особливе  відчуття  - повернення у рідні стіни й до тих людей, які дали крила і потужну базу.


09 11

Прийміть щирі вітання з нагоди Вашого професійного свята! Неможливо переоцінити важливість Вашої діяльності, бо берегти й плекати культурні надбання – це велика місія. Ви охороняєте історичну пам’ять, яка живе доти, доки з покоління в покоління передаються духовні скарби.


08 11
8 листопада 2023 р. 521 Культура

Музика – то моє життя

Вже близько півстоліття світ фортепіано розкриває дітям викладач Школи мистецтв Катерина Алабужева. Вчить чути, відчувати і розуміти музику, як одне з найпрекрасніших творінь людства.


02 11

З-понад двох тисяч конкурсних робіт, що надійшли до Навчально-наукового інституту права та політології УДУ ім. М. П. Драгоманова, було відібрано 100 переможних, серед них картини Анастасії Лободи та Карини Нечипоренко, учениць Школи мистецтв, викладачів Тетяни Дмитрук та Тетяни Думчикової.