Покров вшанував пам'ять жертв війни

 

Сьогодні, 22 червня, у День скорботи за мільйонами загиблих у Другій світовій, було покладено квіти до братських могил та меморіальних комплексів Покрова й старостинського округу. Хвилиною пам’яті згадали всіх, кого забрала війна.

Вже зранку покровчани, представники влади, організацій та установ ішли до меморіалів. Карантинні обмеження не здатні вплинути на пам'ять, прояв поваги й шани, тож мешканці міста в індивідуальному порядку несли квіти до братських могил. Саме 22 червня 41-го нацистська Німеччина здійснила напад на нашу землю. Україна та територія Покрова опинилися в окупації. Близько 200 мирних жителів загинули за часи ворожого режиму, десятки були відправлені до Німеччини, закатовано близько двох тисяч військовополонених, понад 1500 воїнів віддали своє життя за визволення нашого міста. Ця страшна статистика і сьогодні відлунює болем. У пеклі Другої світової загинув кожен п’ятий українець.

Про це говорили фахівці міського народного історико-краєзнавчого музею, де зберігаються безцінні документи часів Другої світової, представлені унікальні експонати.

Війні, її причинам та жахливим наслідкам присвятили онлайн-виставки заклади культури. Друга світова не має терміну давнини, бо це історія кожної родини – народна пам'ять.

Прес-служба міського голови.