Зараз головне – підтримувати одне одного

У важкі для країни  часи Покров згуртовується,  аби протистояти ворогу. Водночас у місті  посилена увага до людей, які сьогодні особливо потребують  підтримки та допомоги. І не має значення, це мешканці громади, чи співвітчизники, які прибувають до нас із  обстрілюваних ворогом територій. 

У місті в повному обсязі надаються державні гарантії. Заклади соціальної сфери зорієнтовані на те, аби люди, які шукають у нас прихисток, знайшли його і були забезпечені всім необхідним, починаючи від  матеріальних речей до моральної підтримки.  

На першому рубежі  такої допомоги перебувають працівники  міського територіального центру. Вони працюють без вихідних і у будь-який час готові  прийняти внутрішніх переселенців – зареєструвати, розселити, забезпечити  одягом, продуктами харчування, у тому числі дитячим, надати психологічну підтримку. До нас їдуть люди з Харківщини, Київщини, Запоріжжя, Херсонщини. Дніпропетровщина нині залишається відносно безпечним регіоном.

У терцентрі  діє пункт  прийому благодійної допомоги. Там приймають і сортують  допомогу для внутрішніх переселенців, потреб нашої тероборони та ЗСУ, яку несуть мешканці міста, демонструючи справжню солідарність і патріотизм.

 - Покровчани, Ви – неймовірні! –  так до земляків звернувся міський голова Олександр Шаповал,  дякуючи за небайдужість до потреб воєнного часу.

Для соціальної підтримки громадян похилого віку, котрі опинилися у складних життєвих обставинах,  при територіальному центрі діє гаряча телефонна лінія  за номером: 0956882295. Від початку воєнного стану зателефонувало і отримало допомогу понад півсотні мешканців громади. Посилили увагу і психологічну підтримку до підопічних відділення соціальної допомоги вдома. Підопічні денного відділення, більшість з яких належать до категорії «діти війни» і добре розуміють, які наслідки несе збройна агресія,  активно приєднуються до усіх волонтерських ініціатив та допомагають працівникам терцентру. Долучаються до сортування благодійної допомоги, плетіння сіток та іншого.

За ці 26 днів покровчани довели, що немає нічого неможливого. Як і працівники й підопічні територіального центру, кожен на своєму місці робить усе можливе, аби наша країна вистояла. Це  надихає і не залишає місця  для сумніву, що перемога буде за нами.

Прес-служба міського голови.