З веселими піснями та смачними млинцями

В останні зимові дні покровчани відзначали Масляну. Минулої п'ятниці масові гуляння пройшли на центральній площі міста, наступного дня фолькльорно-обрядове свято відзначали у Шолохівському старостинському окрузі. Цьогоріч святкування Масляної супроводжувалося благодійним марафоном для допомоги десятирічній Анечці Юриковій — нашій юній замлячці, котра потребує підтримки.

На ярмарку продавали смачні млинці та іншу домашню випічку, сувеніри та дитячі поробки.

Усі заклади культури долучилися до створення святкового дійства, відповідної атмосфери та символічної атрибутики.

Гостей свята закликали ефектні фотозони, популярністю користувалися дитячі майстер-класи та вуличні розваги.

Головне ж дійство розгорталося на сцені.

Після дефіле в українських хустках, юні таланти мистецьких закладів та поважні - з територіального центру творчо інтерпретували зміст давнього східнослов'янського свята. З піснями та танцями славили сонце, символом якого був млинець, пробуджували весну та проганяли зиму.

Хоча цього року зима була лагідна, й у її вигнанні не було особливих складнощів, проте обряд є обряд.

Святкування завершилося вже традиційним спаленням опудала. Люди цьому раділи, бо символічно, разом з опудалом у попіл перетворюються усі прикрощі, образи та негаразди минулої пори року. Попереду весна, а разом з нею нові радощі, надії та сподівання.

Таке ж веселе, колоритне і хлібосольне святкування у суботу пройшло у Шолоховому. Для селян Масляна має символічне значення, бо з пробудженням природи наступають землеробські клопоти.

Надихнути мешканців старостинського округу, побажати гарних урожаїв приїхали творчі колективи Покрова. Глядачі із задоволенням спостерігали за походеньками двох “кумів”, танцювали у святкових хороводах, дізнавалися про давні традиції Масляної.

Масляна в старостинському окрузі стало справжнім святом весни, сонця та гарного настрою для усіх його учасників.

Прес-служба міського голови.