Свято хранителів мудрості

 

Щороку працівники книгозбірень відзначають своє професійне свято — Всеукраїнський День бібліотек.

Для бібліотечних працівників Покрова, крім особистого свята, це чергова нагода популяризувати читання та залучити містян до просвітницьких ініціатив.

До Централізованої бібліотечної системи міста входять Центральна міська бібліотека для дорослих, дитяча бібліотека, дві міські бібліотеки-філії та сільські філіали бібліотек у селищах Шолохове, Базавлук та Миронівка. Про те, що вони є не просто зібранням книг, а мультисервісними центрами саморозвитку, цікавих зустрічей та корисного дозвілля, бібліотекарі нагадали роликами, розміщеними в соціальних мережах під хештегом #покров #бібліотека всесвіт у зручному форматі.

- Нині фонд централізованої бібліотечної системи міста налічує понад сто тисяч примірників, а послугами бібліотек користуються тисячі мешканців міста, зазначає начальник відділу культури міськвиконкому Тетяна Сударєва, вітаючи колег зі святом.

А це 17 працівників, які забезпечують роботу Централізованої бібліотечної системи міста Покров. Їхній професіоналізм, ентузіазм, комунікативні навички, вміння працювати у команді та вирішувати проблеми, ініціативність, гнучкість, інноваційність і креативність складають концепцію успіху справи, якою вони займаються.

Через карантинні обмеження більшість святкових заходів та комунікація з читачами перейшла в онлайн-простір, проте охочих долучитися до привітань було вдосталь. Кожен мав можливість приєднатися до святкової акції “Друзі вітають бібліотеку”, де у відеозверненні адресували бібліотекарям та храму книг найкращі слова та побажання.

До свята у дитячій бібліотеці презентували тематичну книжкову викладку для молодших школярів “Бібліознайко”, яка розповідає про письмена, книги, бібліотеки і навіть про Бібліотечного Покровителя.

Також там установили креативну фотозону, яка додала усім причетним настрою та допоможе зберегти приємні спогади про цей день.

Щирі вітання творчої наснаги, натхнення та удачі в усіх починаннях сьогодні приймали і шкільні бібліотекарі.

Прес-служба міського голови.