Середня тривалість догляду за хворими дітьми по Дніпропетровській області за підсумками січня-серпня 2020 року склала 7,6 дня

Упродовж січня–серпня 2020 року понад 22 тисячі найманих працівників підприємств (установ, організацій), що перебувають на обліку у відділеннях управління виконавчої дирекціїФонду соціального страхування України в Дніпропетровській області, знаходились на лікарняних у зв’язку із необхідністю догляду за хворими дітьми або членами родини. За весь період догляду управління виконавчої дирекції Фонду в Дніпропетровській області компенсувало для них втрачений заробіток – загальна сума видатків склала 47,4 мільйона гривень.

Найбільша кількість листків непрацездатності по догляду видається у разі хвороби дитини застрахованої особи. Тривалість таких лікарняних складає до 14 календарних днів, однак у разі стаціонарного лікування ФССУ здійснює надання допомоги за весь період перебування застрахованої особи у стаціонарі разом із хворою дитиною.

Водночас, у разі хвороби члена сім’ї тривалість лікарняного по догляду не може перевищувати три календарні дні, а у виняткових випадках, з урахуванням тяжкості хвороби та побутових обставин, – не більше семи календарних днів.

Середня тривалість листка непрацездатності, виданого в разі потреби догляду, склала за підсумками восьми місяців цього року 7,6 дня.

Фінансування такої допомоги здійснюється Фондом, починаючи з першого дня і за весь час догляду.

 

 

Управління виконавчої дирекції

Фонду соціального страхування України

в Дніпропетровській області