Співпраця з УФСІ. Мета — покращення медичної інфраструктури

 

У Покрові в активну фазу входить впровадження субпроектів у співпраці з Українським фондом соціальних інвестицій.

Він передбачає покращення умов надання первинної медичної допомоги в амбулаторії загальної практики сімейної медицини №4 (доросла поліклініка) та амбулаторії ЗПСМ №5 (дитяча поліклініка). Почнуть з амбулаторії №5, де передбачено капітальний ремонт приміщення, заміна вікон та дверей на енергозберігаючі та утеплення фасаду.

Вже виготовлена і затверджена проектно-кошторисна документація та оголошено тендер, в кінці серпня мають розпочатися ремонтні роботи.

Про це йшла мова під час вчорашньої зустрічі міського голови Олександра Шаповала з консультанткою з розвитку громад Східного регіонального представництва Українського фонду соціальних інвестицій Тетяною Скляренко за участі заступника міського голови Олександра Чистякова та головного лікаря ЦПМСД Олексія Леонтьєва.

Обговорено також низку організаційних питань щодо функціонування амбулаторії на період ремонтних робіт, забезпечення умов праці лікарів, організацію будівельного процесу з максимальними зручностями для пацієнтів центру первинної медико-санітарної допомоги, план пом’якшення ризиків, в тому числі і соціальних, тощо.

- Покров продовжує ефективно взаємодіяти з іноземними партнерами з метою залучення європейських грантів для розвитку громади. Співпраця з Українським фондом соціальних інвестицій - реальна можливість покращити інфраструктуру первинної медичної ланки, зробити перебування містян в лікувальних закладах міста ще більш комфортним, - зазначив міський голова Олександр Шаповал.

Покров став учасником проекту “Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ VII” у жовтні минулого року, пройшовши конкурсний відбір. У рамках співпраці міські амбулаторії також отримали засоби індивідуального захисту, швидкі тести та сучасне медичне обладнання.

Проект впроваджується Українським фондом соціальних інвестицій за фінансової підтримки Уряду Німеччини через банк розвитку KfW.

Прес-служба міського голови.