Пам’яті наставника і вчителя

У Покрові відкрили меморіальну дошку Заслуженому тренеру України Миколі Антоновичу Шарікову.

Тренер за покликанням, професіонал своєї справи, закоханий у футбол, відданий дітям - так згадують Миколу Шарікова колишні вихованці, яким він на все життя прищепив любов до спорту і саме – до футболу. Для них це особлива подія, тож цього дня знову зібралися разом, щоб вшанувати пам'ять вчителя. Меморіальну дошку відкривали у день народження Миколи Антоновича. Сьогодні йому могло б бути 82, але доля відвела унікальному тренеру лише 41 рік… Про це говорили його вихованці, Володимир Петров, Микола Федоренко.

Покоління 70-80-их, вони називають тренера винятковою особистістю, який бачив далеко на перспективу, виховав цілу плеяду видатних футболістів, наших земляків – майстра спорту, Заслуженого тренера України, чемпіона 1983 року, володаря кубку 1980-го, тренера футбольних клубів «Зірка» (Кропивницький), «Дніпро» (Дніпропетровськ), другої команди «Шахтаря» - Миколу Федоренка; майстра спорту, Заслуженого тренера України, чемпіона Європи, Марокко, кращого бомбардира «Дніпра» Олега Тарана;  майстра спорту, Заслуженого тренера України Віктора Гришка; майстра спорту Георгія Колядюка; незмінних наставників маленьких покровчан Олександра Антоненка, Олександра Янченка і ще десятки тих, хто є учнями та послідовниками М.А.Шарікова. Це: Віктор Шевченко, Віктор Назаренко, Геннадій Царенко, Анатолій Базін, Павло Чмихал, Валерій Крутінь, Олександр Золотов, Сергій Оріченко, Олексій Тищенко та ін.

Микола Шаріков приїхав до нашого міста у 60-х, після закінчення Кіровоградського педагогічного інституту. Грав за юнацькі команди, але весь спортивний хист проявив саме як талановитий тренер. Він був новатором і безмежно відданим дітям. Переможці обласних, всеукраїнських змагань, вихованці Миколи Шарікова ішли у спорт великих досягнень, продовжили справу вчителя на тренерському поприщі, саме головне, ніколи не розставалися з футболом.

Микола Антонович прожив коротке, але яскраве життя, через хворобу пішов у засвіти у відносно молодому віці, але залишив по собі добру пам'ять та сотні вихованців, закоханих у футбол. На цьому наголошували його учні, радіючи, що справа вчителя – живе.

Своїм послідовникам, юним футболістам ДЮСШ ім.Д.Дідіка, передали у подарунок футбольні м’ячі, один з яких з дарчими підписами від тих, хто починав писати футбольну історію Покрова.

Прес-служба міського голови.