Осередки культури Покрова стали дипломантами фестивалю "Спадкоємці традицій"

 

Колективи міського музею та клубу селища Перевізькі Хутори розповіли про споконвічну обрядову спадщину, знявши унікальні відеосюжети.

Фестиваль свят та обрядів можна вважати відкриттям 2020 року. Його засновником виступив Дніпропетровський обласний методичний центр клубної роботи та народної творчості, який запропонував показати фольклорну унікальність Дніпропетровщини. Понад 55 колективів області не оминули такої можливості - розповісти про традиції своєї громади, про збережені перлини народної творчості. Покров відтворив Андріївські вечорниці, на тлі експонатів міського музею. А клуб Перевізьких Хуторів представив Маланку, яскраве дійство, у якому беруть участь вихованці театрального колективу “Маска”, залучаючи усіх мешканців селища. Оскільки фестиваль тривав у дистанційному режимі, осередки зняли відеороліки, які увійшли до загальної скарбниці “Спадкоємців традицій”. Це і козацькі пісні, і колядки, й щедрівки і справжні вечорниці, відтворені за розповідями старожилів Покрова.

- Це було надзвичайно цікаво та відповідально, брати участь у такому фестивалі, - говорять Тетяна Подольчак, Людмила Карандєй, Олена Чепінська та начальник відділу культури Тетяна Сударєва, - насамперед, бо ми розповідали про своє рідне місто, про його минуле і сьогодення.

Роботи покровчан було гідно оцінено засновниками фестивалю, їх було відзначено дипломами та пам’ятними подарунками. Тепер вони стануть частиною великої спадщини історичного краю — Дніпропетровщини.

Прес-служба міського голови.