На сесії міської ради

 

20 березня відбулося засідання чергової 55 сесії Покровської міської ради. Усі винесені на розгляд питання були «у різному», у зв’язку з карантинними заходами головне питання відклали.

Депутати внесли зміни до бюджету та до міської Програми «Здоров’я  покровчан на 2019-2023 роки», внісши зміни до переліку її завдань і заходів. Зокрема, доповнили пунктом, який передбачає забезпечення необхідними засобами захисту, стерильними засобами, виробами медичного призначення дезінфекційними засобами, засобами діагностики та медичним обладнанням – в рамках протидії коронавірусу. Також йшлося про забезпечення дітей хворих на цукровий діабет  тест-смужками до глюкометрів, а дітей, хворих на туговухість - слуховими апаратами.

Внесено зміни і до Комплексної програми соціального захисту населення територіальної громади м. Покров на 2019-2021 роки. Затверджено регламент Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Покровської міської ради.

Розглянувши усі 19 питань черги денної, на сесії не могли оминути питання профілактики і готовності медичних закладів до коронавірусу.

Головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Олексій Леонтьєв зазначив, що напередодні у місті пройшли навчально-тренувальні заняття за участі представників облдержадміністрації та Центру громадського здоров’я. Медики  практично відпрацювали змодельовану ситуацію від прийому хворого з підозрою на коронавірус до його шпиталізації до  лікарні Дніпра.

Також з профілактичною метою ліве крило в амбулаторії №4 (доросла поліклініка) пристосовано для прийому винятково пацієнтів у яких підвищена температура, кашель та утруднене дихання.

Додатково закуплено комплекти індивідуального захисту, одноразові медичні халати і шапочки, пульсоксиметри, оглядові рукавички, і велику кількість медикаментів, серед яких жарознижуючі, антибіотики, розчини, а також шприци, системи, шпателі та інше. Дозамовили 150 літрів антисептиків для рук, 50 літрів  засобів для дезінфекції поверхонь.

Уклали договір і перерахували кошти на закупівлю ще експрес-тестів. Також виготовлено  інформаційні плакати щодо профілактики коронавірусу, які розповсюджені по всьому місту.

Головний лікар ЦМЛ Анатолій Шкіль підкреслив, що всі вимоги, продиктовані постановою № 215 про запобігання поширенню коронавірусу, лікарня виконує.

У  разі виявлення хворих з підозрою на коронавірус вони будуть доправлені до дніпровської опорної лікарні. На випадок масових випадків у місті передбачені коксовані інфекційне та дитяче відділення, є реанімаційне відділення. В достатній кількості  медикаменти, дезінфікуючі засоби, багаторазові комплекти індивідуального захисту і  одноразові, маски та інше.

Доповнюючи сказане, міський голова Олександр Шаповал звернувся до присутніх, зазначивши, що кожен повинен усвідомлювати ступінь загрози і відповідальності щодо дотримання карантинних правил та профілактичних заходів.

Прес-служба міського голови.