«Місто моєї долі»

 

Так про Покров говорить учасниця війни, ветеран праці, комунальної справи – Ганна Кирилівна Бугай, яка сьогодні відзначає своє шановане день народження. З поважною датою корінну покровчанку привітав міський голова Олександр Шаповал.

Зі словами щирої подяки, побажаннями здоров’я та щастя завітав він до людини, чиє коріння тісно сплелося з рідним містом. Понад 40 років професійного стажу і лише два записи у трудовій книжці, усе своє життя Ганна Кирилівна присвятила комунальній сфері. На її очах з робітничих поселень виріс Покров.

Донька шахтаря вона народилася у далеких двадцятих роках у селищі Олександрівка. Наче сьогодні пам’ятає страшний 33-й рік, коли від голоду померли два її брати, а родину трударів записали у куркулі, виселивши з власної оселі. Вони вижили дивом і перенесли ще одну страшну біду – окупацію краю. Ганна Кирилівна зі сльозами згадує ті роки, як їх, юних дівчат, ховали матері від примусової відправки до Німеччини. Їй вдалося уникнути долі остарбайтера і відчути велике щастя – Перемогу. Вже одразу після звільнення селища вона пішла працювати рахівником, вражаючи своїми здібностями, навчалася і працювала. Бухгалтерія стала її покликанням, а житлово-комунальне об’єднання – сферою життя.

На очах Ганни Кирилівни піднімалося рідне місто. Усі свої знання віддавала підприємству, першою на Дніпропетровщині вийшла з пропозицією спростити процес комунальних платежів. Її досвід переймали, а вона щедро ділилася своїми напрацюваннями.

Сьогодні  вона з теплотою згадує своїх колег, більшості вже немає поряд, але жива пам'ять про них. Незважаючи на поважний вік, вирощує квіти та частує гостей власною випічкою. Доля випробовувала її на міцність, але подарувала люблячу родину, прекрасних дітей, трьох онуків та двох правнуків, які теж пішли стопами бабусі. Онука Ганна працює у спеціалізованому бухгалтерському виданні, а онук Олександр кухар, що дивує неперевершеною випічкою.

Вони – поруч, і в цьому – щастя.

- Я бажаю Вам довгих щасливих років життя, - зазначав Олександр Шаповал, - спасибі за Ваш труд, за місто, що виросло з Вашої праці та любові!

Прес-служба міського голови.