МІСТО ПОКРОВ ЗА ТИЖДЕНЬ

Освіта

Продовжується  дистанційне навчання в закладах загальної середньої та позашкільної освіти.

Протягом тижня  проведено  тематичні виховні, інформаційно-просвітницькі  заходи до Дня  вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській ЧАЕС.

Медицина

На лікуванні у цілодобовому стаціонарі перебувало 44  хворих, 61 пацієнт  нині знаходиться у денному стаціонарі хірургічного профілю.

До Центру первинної медико-санітарної допомоги звернулося 1730 осіб , 92 отримали невідкладну допомогу в амбулаторіях.

Бригади екстреної медичної допомоги здійснили 192 виїзди.

Соціальна сфера

В управлінні праці та соціального захисту населення з метою перерахунків та призначень державних гарантій в режимі карантину здійснено прийом 178  громадян. Консультації отримали 317  осіб, які не потребують термінового вирішення питань.

Опрацьована одна заява для взяття на обслуговуванння до територіального центру.

Сформовано реєстр на виплату пільг та субсидій.

Взято участь у семінарі, проведеному ДСЗН в режимі онлайн ZOOM-конференції на тему: «Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб». А також у «круглому столі»  на тему: «Лобіювання сталості соціальних послуг для вразливого населення у рамках реформи децентралізації».

В управлінні обліковується 5057 отримувачів житлових субсидій, 2832 - державних допомог, 1286  домогосподарств, де користуються пільгами, 284  учасники АТО, 421 ВПО.

У територіальному центрі соціального обслуговування продовжують доглядати за немічними підопічними вдома, дотримуючись заходів безпеки.

Проводять моніторинг стану здоров’я, виконують доручення, виявляють потреби, інформують про профілактичні заходи попередження простудних захворювань. В рамках адаптивного карантину діє Університет ІІІ віку.

У міській філії обласного центру зайнятості прийом документів для реєстрації проводиться за особистим зверненнями шукача роботи, засобами електронного зв'язку та через онлайн-портал державних послуг “Дія”. 

Для безробітних організовано  вебінар з оволодіння навичками підготовки до  онлайн - співбесіди з роботодавцем та мистецтва самопрезентації.

  9 грудня затверджено Порядок надання одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання, розрахунку її розміру, стягнення, повернення невикористаної суми.

На минулому тижні 11 роботодавців звернулися за даним видом допомоги.

       Комунальна сфера

Працівники «Добробуту» обслуговували лінії зовнішнього освітлення, прибирали території міста, здійснювали санітарну обрізку дерев, монтували святкову ілюмінацію.

У міськводоканалі виконали 8 заявок з водопровідних мереж.

Прес-служба міського голови.