ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ПОКРОВА ПРАЦЮЄ У ПОСИЛЕНОМУ РЕЖИМІ

В Центрі соціальних служб Покровської міської ради Дніпропетровської області здійснено прийом 54 осіб, у тому числі - внутрішньо переміщених. Прийнято 3 заяви для здійснення оцінювання потреб родин з метою встановлення статусу дитині, як така що постраждала внаслідок воєнних дій. З цією метою фахівцями Центру відвідані родини за адресою їх фактичного місця проживання, складені відповідні акти оцінки потреб.

У складі робочої групи фахівцями Центру відвідані 27 родин ВПО для перевірки (верифікації) відомостей про їх місце розміщення, складені відповідні акти.

Триває робота з організації соціального захисту осіб, які опинились в СЖО та осіб з інвалідністю. В рамках соціального супроводу фахівцями відвідані 15 родин  з метою контролю дотримання попередньо наданих рекомендацій та виконання пунктів плану соціального супроводу. Прийняті ряд рішень про надання соціальної послуги «соціальний супровід», у тому числі сім’ї, яка опинилась у складних життєвих обставинах.

З метою дотримання Законодавства України у сфері протидії домашньому насильству опрацьовано 2 повідомлення про вчинення домашнього насильства. З цією метою фахівцями Центру відвідані постраждалі особи за місцем проживання, їм надані інформаційна, консультаційна, правова та психологічна допомога.

На постійній основі супроводжуються 7 прийомних сімей, 4 дитячі будинки сімейного типу та 20 сімей опікунів, піклувальників. Родини, в яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування отримують допомогу у створенні та підтримці позитивного соціально-психологічного клімату в сім’ї, адаптацію дитини в нових умовах, створення належних умов для забезпечення індивідуальних потреб кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, у розвитку та вихованні, захист майнових та інших прав дитини, допомогу у відновленні родинних та суспільно корисних зв’язків, у створенні та забезпеченні умов для пріоритетного права дитини на усиновлення.

Проведена позапланова групова робота з фахівцями Центру зі збереження та розвитку їх потенціалу з метою попередження особистісного вигорання.

Опрацьовано повідомлення щодо родини військовослужбовця, надано інформаційно-роз’яснювальну та консультаційну бесіду щодо процедури звернення до медичного закладу та інших соціальних установ міста з метою оформлення необхідних документів.

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 01 червня 2020 року № 587 "Про організацію надання соціальних послуг" (редакція від 02.11.2023) опрацьовано повідомлення від КНП «ЦПМС ДПМР ДО» щодо вагітної неповнолітньої.