ЗНО розпочнеться 25 червня і триватиме до 17 липня

Вчора Міністерство освіти і інауки України затвердило оновлений графік проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році.

Відтак основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 25 червня з математики і завершиться 17 липня тестуванням з хімії. Тестування з української мови відбудеться 30 червня, з фізики – 2 липня, з іспанської, німецької, французької мов – 6 липня, з англійської мови – 7 липня, з історії України – 9 липня, з біології – 13 липня, з географії – 15 липня.

Всього охоплено 11 навчальних предметів. Обрати потрібно було щонайменше три, але не більше чотирьох. Обов'язковим є українська мова і література, а також математика та історія. Третій предмет – на вибір.

За інформацією міського управління освіти, формат і процедура проведення цьогорічного ЗНО не зміняться, посиляться лише заходи протиепідемічної безпеки.

У місті, з врахуванням Шолохівського  старостинського округу, на складання зовнішнього незалежного оцінювання зареєструвалося 229  одинадцятикласників. Нині вони готуються до заключної у шкільному житті перевірки знань.

За десять днів до початку основної сесії ЗНО  пройде пробне.

Де саме проходитимуть тестування поки інформації немає, відомо, що це буде за межами міста.

До 4 червня на інформаційних сторінках учасників будуть розміщені запрошення-перепусткки, де буде зазначено місце і час проведення оцінювання.

Вже наприкінці наступного тижня для усіх учнів закладів загальної середньої освіти завершиться навчальний 2019-2020 рік. Зараз у них тривають інтерактивні перевірочні роботи. Річні оцінки діти отримають онлайн. Далі – канікули.

Прес-служба міського голови.