Життя, присвячене дітям. Неонілі Киріянівні Горбенко, Почесному громадянину міста, вчителю математики другої школи – 99 років!

 

З такою поважною датою вчителя, яка стояла у витоків освітянської справи Покрова, поздоровив міський голова Олександр Шаповал.

Близько 60 років педагогічного стажу, з яких понад сорока у СЗШ№2. Все життя Неоніли Киріянівни пов’язане зі школою, з дітьми. Відмінник освіти, вона у буремному 1941 році закінчила Нікопольську педагогічну школу. Розпочати свій шлях вчителя завадила війна. Тільки з кінцем окупації, у 44-му, молода вчителька змогла обійняти учнів початкової школи села Крутеньке, зайшовши до шкільного класу. Разом з ними вона пройшла випробування Другою Світовою і вчилася жити у світі без війни. Потім були осередки знань у Новософіївці, Покровському і – Покрові, яке стало її долею.

Сьогодні навіть важко підрахувати, скільки вихованців випустила у самостійне життя Неоніла Киріянівна. Не сотні – тисячі. Для всіх покровчан її ім’я стало синонімом слова Вчитель, бо не просто викладала предмет, разом з дітьми проходила кожен навчальний рік. Математика ніколи не була для учнів другої школи складною, бо викладала його Неоніла Киріянівна, педагог за покликом душі.

З другою школою, її учнями, педагогічним колективом, пов’язане усе її життя. Неоніла Горбенко пішла на заслужений відпочинок у 89 років, але не полишила справу. Діти все також прибігають до її затишного дому, аби вчитель допомогла розв’язати задачу, пояснила премудрощі математики. Зустрічає всіх усмішкою, з добротою та щирістю.

І з міським головою теж говорила про учнів та школу, які залишаються її життям.

-Це велике щастя, що у наших дітей є такий вчитель як Ви - говорив Олександр Шаповал, вітаючи Неонілу Киріянівну – Ви приклад для молодих вчителів відданості професії і учням. Виховали сотні дітей, які із вдячністю згадують Вас. Я бажаю Вам найголовнішого – здоров’я та довголіття!

Прес-служба міського голови.