Відбулося засідання координаційної ради

 

28 вересня під головуванням  заступника міського голови Наталії Бондаренко відбулося засідання  координаційної ради з питань   протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції (СНІДу та  наркоманії  серед  неповнолітніх Покровської міської територіальної громади.

Увагу  комісії було зосереджено на п'яти питаннях.

Про надання медико-соціальних послуг з консультування  та тестування  на ВІЛ-інфекцію представників ключових груп населення, а   також про надання  медичної допомоги  засудженим жінкам, хворим на ВІЛ/СНІД, які відбувають  покарання  в ПВЦ 79 інформацію надав  лікар-інфекціоніст кабінету “Довіра” Вадим Вдовін.

Як відбувається  забезпечення соціальної підтримки хворих на туберкульоз,  що  отримують  амбулаторно  контрольне лікування, доповіла лікар-фтизіатр Тетяна Яременко.

Тетяна  Григорівна  разом  з   головою  громадської організації “Ресурси життя” Іриною Демченко  підготували й доповідь про взаємодію громадських організацій,  місцевих органів самоврядування, ЛПП та інших організацій  та підприємств  міста у боротьбі  з ВІЛ/СНІДом та туберкульозом.

Про використання  у роботі Алгоритму дій закладів охорони  здоров'я,  освіти,  служби  у  справах дітей, правоохоронних органів та контролюючих  органів у випадку виявлення  неповнолітньої особи під впливом  наркотичних або психотропних речовин інформувала Дар'я  Горчакова  - начальник  служби  у справах дітей виконавчого комітету.

Завершилося  засідання координаційної ради затвердженням Плану заходів,  спрямованих  на  протидію поширенню  наркоманії серед неповнолітніх  на території Покровської  міської  територіальної громади.

Прес-служба міського голови.