Від перемог до перемог

Минулий рік змінив усталені традиції шкільного життя, дав новий освітній досвід,  але не обмежив  можливість учня проявити себе як творчу особистість.

Результати участі юних покровчан у конкурсах та фестивалях 2020 року  досі надходять, надихаючи  переможців до нових звершень.

Традиційно вагомі досягнення мають школярі нашого міста в обласному конкурсі  юних літераторів, художників, композиторів «Собори наших душ». Минулого року  він був присвячений  75-річниці Перемоги над нацизмом в Європі та завершенню Другої світової війни.  Попередньо перший етап  проходив у місті. В різних номінаціях міського конкурсу, як кращих, було відзначено понад 30 учнів.

Маємо перемоги і в обласному етапі. ІІ місце  у номінації «Поезія» завоювала п’ятикласниця НВО Олександра Єременко.   Учениця 6 класу НВК №2 Мар’яна Неділько здобула ІІІ місце у номінації «Проза». 

Тепер уже випускниця СЗШ №9  Ксенія Бугайова має грамоту за активну участь у конкурсі літераторів. Дівчата отримали  в подарунок словники, а педагоги, які їх підготували: Ю.В. Градусова (НВО), Л.О. Коваленко (НВК №2)  – грамоти Департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації.

Підведено підсумки і нагороджено  призерів обласного етапу Всеукраїнської виставки – конкурсу декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва   «Знай і люби свій свій край». Серед переможців – покровчани. У номінації «Декоративно-ужиткове мистецтво»  за роботу «Лялька – мотанка» переможницею стала  вихованка гуртка НВК №2 Софія Козленко. Грамотою  Департаменту освіти нагороджено її наставника, керівника гуртка – І.Б. Ключенко.

У цій номінації за роботу «Серветка»  перемога дісталася вихованці гуртка  «Умілі руки»,  нині вже випускниці загальноосвітнього ліцею - Олександрі  Петрюк .Відзнаку отримала керівник гуртка  Т.В. Череп.

У минулому році школярі Покрова успішно взяли участь і в  фолькльорно – етнографічній експедиції «Звичаї, обряди та традиції мого краю», перемігши у  номінації «Краща пошукова группа». Пошукова группа СЗШ №9, до якої увійшли учні 7 - 10 класів, посіла ІІІ місце у фолькльорно-етнографічній експедиції та отримала павербанк. За популяризацію національно-культурної спадщини Дніпропетровщини та залучення уччнівської молоді грамотою нагороджено заступника директора  з виховної роботи школи - Ю.М. Матущенко.

Вітаємо  усіх переможців престижних конкурсів, бажаємо у  2021 році не зупинятися на досягнутому, рухатися до нових перемог!

Прес-служба міського голови.