У Покрові висадили тисячу кущів троянд

 

Цього разу королеви квітів представлені у декілька різновидах, вони прикрасили клумби у різних куточках міста.

За словами директора МКП «Добробут" Руслана Сергєєва, в рамках планових робіт з озеленення, вибирається флора, адаптована до наших кліматичних умов. Нові оази з'явились на клумбах по вулицях Центральній, Героїв Чорнобиля, вздовж пішохідної зони по вул. Л. Чайкіної, Г.Тикви, біля пам'ятного знаку Чорнобильцям.

Поки що багаторічні красуні не вражають зовнішнім виглядом, та мине зовсім небагато часу і вони порадують своїм першим цвітом.

Квіти полонять не лише красою, а й довготривалістю цвітіння. Троянди квітнуть до самих морозів, за що й особливо подобаються городянам.

До прикладу, висаджені кущики троянди "Румба" - це один з кращих представників сорту бордюрних троянд. Суцвіття виглядає осередком веселих сонячних бризок, щедро розсипаних на клумбі. Кольори краєчків пелюсток - від яскравого червоного до насиченого помаранчевого відтінку. Селекціонери говорять, що вигляд цих квітів здатен підняти  настрій і зігріти своїм внутрішнім світлом навіть у найгірший день!

Троянда бордюрна "Ред Мікадо" своєю назвою обіцяє квіти червоного кольору. Дійсно, цей різновид троянд має насичені відтінки забарвлення з легким, ледь вловимим ароматом. Тривалість цвітіння - з середини травня до середини-кінця жовтня, і навіть листопад, якщо дозволяє погода.

Також міські квітники поповнились сортом бордюрної троянди від голландських селекціонерів, яка відрізняється своїм яскравим забарвленням. Її не можливо не помітити здалеку! Мова йде за троянду бордюрну "Алегрія". Рожево-помаранчеві квітки спрей-троянди зібрані в суцвіття з десятків бутонів і радують цвітом весь сезон. Цвітіння дуже рясне.

Квіти троянди бордюрної "ЛІдія" обіцяють мати яскраве забарвлення від малинового до ніжно-рожевого відтінків. Виведений цей сорт був на батьківщині кольорів в Голландії наприкінці 20 століття. Така красуня має дуже довге і щедре цвітіння.

У нашій спільній домівці безперервно триває робота з благоустрою та озеленення, а місто з кожним роком стає все кращим, затишним, квітучим та доглянутим! Головне - не шкодити цій красі!

Прес-служба міського голови.