У Покрові відзначили День добровольця

 

Сім років тому перші 500 бійців-добровольців прибули на полігон Нові Петрівці для формування добровольчого батальйону. Відтоді 14 березня покровчани разом з усією Україна відзначають День добровольця. Серед тих, хто зірвав наміри агресора – чимало мешканців нашого міста, на жаль, не всі повернулися додому.

Сьогодні військовослужбовці та члени їхніх родин, представники влади, підприємств та установ, громадських організацій міста, духовенство зібралися на Алеї Слави, де установлені стели полеглим в зоні АТО Почесним громадянам міста. Хвилиною мовчання зібрання вшанувало пам'ять земляків Олександра Ісаєнка, Дмитра Стрільця, Олега Кравченка, Олександра Мокієнка та всіх захисників, які віддали життя за рідну землю.

Щирі слова вдячності лунали на адресу покровчан, які не чекали наказу, а за власним покликом стали на захист своєї держави. А Україна в цей час отримала такий життєво необхідний час для доукомплектування та розгортання військ.

- Сьогодні дуже важливий день! Вдячність нашим добровольцям, всім хлопцям, хто захищав і продовжує захищати територіальну цілісність країни. Світла пам'ять Героям, які віддали за це своє життя, - зазначив міський голова Олександр Шаповал, дякуючи мужнім землякам та вручаючи їм відзнаки.

Медаль “Доброволець АТО” була передана матері та донькам Почесного громадянина Дмитра Стрільця, який одним з перших добровольцем пішов захищати свою землю, віддавши за неї найдорожче — життя.

Присутні поклали квіти до монументів та до могил побратимів, які заплатили найвищу ціну за неподільність України. Протоієрей Іван Назарик відслужив поминальну панахиду.

Прес-служба міського голови.