У дитячій поліклініці нова медапаратура

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги стало більше пульсоксиметрів, глюкометрів, електронних термометрів, тонометрів, мішків Амбу та з'явилися деструктори й цифрові стетоскопи.

Чергове надходження медтехніки відбулося в рамках співпраці з Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ). Відповідно до підписаного міським головою Олександром Шаповалом меморандуму, у Покрові реалізується проєкт з покращення умов надання первинної медичної допомоги в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини №4 та №5.

Цього разу медичне приладдя поповнить матеріально-технічну базу амбулаторії №5 (дитяча поліклініка) і стане не зайвим у роботі лікарів. Крім техніки, яку вони широко використовують у практиці, є й очікувані новинки.

Це два цифрових стетоскопи, котрі значно чутливіші за звичайні, що є великим плюсом під час прослуховування серця, легень та інших внутрішніх органів пацієнта. Крім того, технологія дозволяє записувати, зберігати і передавати інформацію на комп'ютер для подальшого дослідження.

Надзвичайно потрібними  є і два деструктори. Компактні прилади призначені для знищення використаних голок одноразових шприців. Це не лише знезараження та безпека персоналу, а й економічна вигода. Оскільки зменшується об’єм і змінюється класифікація медичних відходів, здешевлюючи їхню утилізацію.

Співпраця триває. Проєкт впроваджується УФСІ за кошти гранту Уряду Німеччини, наданих через Банк розвитку KfW.

Прес-служба міського голови.