Сьогодні стартувало  пробне ЗНО онлайн з української мови та літератури

Абітурієнтів попросили не приходити до пунктів, де мало відбутися пробне ЗНО, а пройти тестування вдома. У зв’язку зі зростанням кількості хворих на Covid-19, постановою Кабміну скасовано проведення пробного  оцінювання в закладах освіти.

Дати проведення залишилися незмінними – 15 та 17 червня.

Як повідомили в міському управлінні освіти, сьогодні почалося пробне ЗНО з української мови та літератури, яке мали намір пройти 198 учнів 10-11 класів.

Для цього їм необхідно було об  11:00  зайти до свого електронного кабінету, завантажити тестовий зошит і бланк відповідей. Під час роботи з тестовим зошитом рекомендується дотримуватися часових меж і не відволікатися, на виконання завдання відводиться два дні. В профільному міністерстві  просять не хвилюватися, якщо через велике навантаження сайти Українського та регіональних центрів  оцінювання якості освіти  будуть працювати повільніше. Час ще є. 

Останній термін внесення відповідей  завершується о 18:00 дев’ятнадцятого  червня. Результати мають стати відомі 23 червня.

17 червня за таким же принципом відбуватиметься зовнішнє незалежне оцінювання з обраного навчального предмету (історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, а також англійська, німецька, французька та іспанська мови).

На пробне ЗНО з усіх предметів зареєстровано 235 учнів закладів загальної середньої освіти міста. В межах України пробне оцінювання  мають пройти 362 тисячі учасників.

За інформацією прес-служби міністерства освіти та науки, Міносвіти спільно з Міністерством фінансів  готують порядок повернення коштів учасникам пробного ЗНО через зміну формату проведення.

Прес-служба міського голови.