Шахова алея

 

Шахова алея - ще одна родзинка парку ім. Бориса Мозолевського. Вона встановлена в північно-східній частині парку у липні 2018 року. У межах локації розташовано вісім гранітних столів - чотири з шаховою розміткою, два - з розміткою для гри в нарди та два столи без розмітки. Всі охочі можуть взяти у безкоштовний прокат набори для гри у шахи, шашки та нарди у адміністративному приміщенні парку.

22 липня 2018 року відбулося відкриття Шахової алеї, яке відзначили фестивалем, приуроченим до Міжнародного Дня шахів. У рамках фестивалю пройшло  два турніри серед дітей старшої та молодшої вікової категорії й один - серед дорослих.

Кількість бажаючих поставити мат королю супротивника, значно перевищувала число попередньо заявлених учасників. Серед найповажніших учасників турніру – 93-річний ветеран Другої Світової Михайло Сілін. Наймолодші - шестирічний Максим Єфименко та восьмирічна Маша Кожарко. Прийшли помірятися своїми силами і чемпіони міста по шахам різних років – Володимир Шкотін та Сергій Асауленко. Усі, без винятку шахісти, гідно оцінили новий затишний куточок.

«Шахова алея» стала улюбленим місцем прихильників найдавнішої та найпопулярнішої інтелектуальної гри - тут неодноразово проводилися шахові турніри, які збирали велику кількість гравців та вболівальників та і просто любителів, яким до вподоби проводити вільний час за інтелектуальною грою на свіжому повітрі.