Одягни блакитне — сьогодні Міжнародний день поширення інформації про аутизм

2 квітня у всьому світі одягають блакитне на знак підтримки людей з аутизмом.

До Всесвітнього дня поширення інформації про проблему аутизму в Інклюзивно-ресурсному центрі Покрова фахівці організували та провели флешмоб “Одягни блакитну свічку”.

Запросили дітей з особливими освітніми потребами, їх батьків до участі в арт-терапевтичному заході “Діти дощу”. Маленькі учасники розмальовували заздалегідь заготовлені шаблони - силуети, що символізують дружбу між дітьми.

Згідно з дослідженнями вчених, коли йдеться про аутизм, варто говорити не про захворювання, а про розлад, особливість розвитку, з якою людина народжується.

Для батьків в Центрі підготували тематичний інформаційний стенд. Фахівці наголошують, що велике значення для майбутнього дитини і її родини в цілому має раннє втручання.

Стан аутизму визначають за допомогою спеціальних тестів, якими володіють і фахівці (консультанти) Покровського ІРЦ. Практичні психологи пройшли спеціальне навчання методикам та отримали сертифікати міжнародного зразка.

Якщо діти з порушенням розвитку виховуються і навчаються разом з іншими дітьми – вони не гублять зв’язків з однолітками, навіть і в дорослому віці. Вони стають повноцінними членами громади і можуть принести не тільки користь своїй родині, а й усій нашій країні!

Прес-служба міського голови.