Міський голова відвідав Малий груповий будиночок

З подарунками завітав Олександр Шаповал до дітей, маленьких господарів новозбудованого будинку. Мешканці МГБ зустрічали його з радістю, як людину, що знає, чим живе цей будинок доброти.

Показували свої кімнати, де з’явилися нові іграшки, розповідали, як проводять вільний час, що смачного їли на обід та «замовляли» смаколики й іграшки, які мер обов’язково обіцяв привезти наступного разу.

Будинок нагадує велику дружну родину, котра живе одними інтересами. В цьому і полягає завдання Малих групових будиночків – замінити інтернати й притулки, наблизити перебування дітей, що залишилися без батьківського піклування, до сімейних форм виховання. Будинок у Покрові, зведений за кошти державного бюджету, повністю відповідає цій меті. Він теплий і затишний.

Зараз в ньому мешкає десять дітей, віком від двох до 16 років. У всіх дуже  схоже минуле, позначене далеко не дитячими проблемами, однак, сьогодення наповнене тим, чим вони були обділені  - піклуванням і турботою. Поряд з ними цілодобово вихователі, фахівець з соціальної роботи, кухар, яка готує не лише по-домашньому смачні, а й збалансовані та корисні страви. Розпорядок дня теж мало чим відрізняється від домашнього, діти відвідують садочки та школу, позашкільні заклади, дорослі вихованці допомагають малечі.

Тут разом проводять увесь вільний час і вихідні. Зараз, у період літніх канікул, в рамках соціального партнерства, діти  відпочивають на одній із заміських баз гірничо-збагачувального комбінату.

-Ці дітки будуть перебувати в МГБ до моменту всиновлення чи взяття їх під опіку, вже зараз ми бачимо, як вони змінилися, відтанули, - говорить директор МГБ Наталія Дубіна. - Ми як одна сім’я, разом готуємо обіди, розважаємося, обговорюємо цікаві теми і новини дня.

Вихованці вчаться тому, що називають словом соціалізація – допомагати по господарству, підтримувати малечу, займатися рукоділлям. За словами вихователів, вони з радістю демонструють те, чому навчилися вже тут, у будиночку, бо це їхні особисті перемоги.

Своїми досягненнями ділилися і з міським головою, показували йому малюнки й поробки.

На них яскраві кольори й сонце, а ще маленькі сердечка, котрі адресують тим, хто відкрив цим дітям свої великі серця.

Прес-служба міського голови.