Кисень – для життя

 

29 жовтня у Покрові було відкрито відділення для пацієнтів, хворих на COVID-19. З першого дня роботи тут іде боротьба за життя пацієнтів. Щодня тяжкохворі отримують життєнеобхідний кисень.

Сьогодні відділення повністю заповнене хворими. 45 ліжок забезпечені 45- ма кисневими концентраторами, які надійшли з департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської обласної державної адміністрації. У співпраці з обласним керівництвом, міська влада обладнала відділення, аби покровчани отримували допомогу вдома.

Як зазначив міський голова Олександр Шаповал, така підтримка міста з боку ДніпроОДА є постійною, забезпечення концентратами центральної міської лікарні - черговий надзвичайно важливий крок.

Без такого обладнання був би неможливим процес надання допомоги хворим. У даний час лікарі борються за життя понад сорока пацієнтів, частина з яких перебуває у важкому стані в реанімації. Ситуація з коронавірусною інфекцією залишається напруженою.

За словами адміністрації ЦМЛ, усі сили направлено на порятунок людей. Це питання є першочерговим для міського та обласного керівництва. У планах обласної адміністрації забезпечити ЦМЛ системою централізованого киснепостачання.

Прес-служба міського голови.