Хай уся земля почує - Україна колядує

Різдво в Україні — свято з надзвичайною атмосферою: колоритне, цікаве своєю самобутністю, дивовижною красою, глибокою історією та духовністю. Заклади культури, як хранителі традицій нашого народу, по-особливому до нього готувалися. Намагалися відтворити традиції і обряди, з якими наші предки ступали у новий рік.

Дитяча школа мистецтв запросила містян на святковий концерт “Хай уся земля почує - Україна колядує”. Юні виконаці звеселяли серця гостей як автентичним звучанням колядок та обрядових пісень, так і в новій обробці. Додавали гумору в сюжети з вертепом, Маланкою “козою”.

З різдвяними традиціями своїх читачів знайомили у публічній бібліотеці міста та її філіях. Для дітей підготували лялькову виставу “Різдвяні пригоди”. Дошкільнята дізналися повчальну історію про Нечитайлика, вчили колядку, танцювали, гралися й повернулися в садочок із солодкими подаруночками.

Для старших дітей бібліотека-філія №1 підготувала буктрейлер, де знайомили з творами, які хочеться читати під ялинкою.

В арт-центрі пройшов вечір “Різдвяна мозаїка”. Звучали різдвяні пісні. Бібліотекарі розповіли користувачам про історію та традиції свята, таїну народження Божого Сина, радість Святого вечора, провели перфомансне читання. 

Потім усі разом виготовляли прикрасу - різдвяне янголятко.

Майстер-клас пройшов і в історико-краєзнавчому музеї. З кутею й різдвяними історіями вітали гостей в клубних закладах громади.

У бібліотеках підготували добірки для новорічно-різдвяного читання. Усі заклади святково оздобили, створили тематичні фотозони, аби кожен, хто завітав перейнявся духом свята.

Прес-служба міського голови.