Дитячий садочок «Сонечко» старостинського округу та Шолохівська школа працюватимуть як єдиний навчальний комплекс

 

Вже з вересня дошкільний заклад «Сонечко», що у Шолоховому, стане одним зі структурних підрозділів селищної школи. Такі зміни відбуваються згідно Статті 31 Закону про повну загальну середню освіту. Садочок функціонуватиме у складі початкової школи. Це не як не вплине на структуру закладу, його режим роботи та кількісний склад. Садочок працюватиме у звичному ритмі, але тепер для нього відкриються нові перспективи і можливості.

Як зазначили в управлінні освіти, «Сонечко» належить до малокомплектних закладів, такі кроки направлені на збереження його штату працівників. Тепер малеча вже з садочка буде знайомитися зі шкільним життям, майбутніми вчителями, зможуть брати участь у загальних святах, цікавих проектах та заходах.

- Буде забезпечено наступність між дошкільною та початковою освітою. Можна говорити про перспективи розвитку мережі груп. З’являться можливості розширення варіативної складової базового компоненту дошкільної освіти і це дуже важливо для подальшого розвитку закладу, - говорить директор садочка «Сонечко» Людмила Охота.

Покров вже має позитивний досвід у цьому напрямку. В місті функціонує три навчальні комплекси, до складу яких входять дитячі садочки. Результати говорять самі за себе, діти із задоволенням, без остраху та адаптаційного періоду поринають у шкільне життя, з яким познайомилися ще з садочка.  Тож місто продовжує іти шляхом формування ефективної мережі закладів загальної середньої освіти.

Прес-служба міського голови.