ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ПОКРОВА ПРАЦЮЄ У ПОСИЛЕНОМУ РЕЖИМІ

В Центрі соціальних служб Покровської міської ради Дніпропетровської області за минулий тиждень здійснено прийом 16 осіб, у тому числі - внутрішньо переміщених. Прийнято 3 заяви для здійснення оцінювання потреб родин з метою встановлення статусу дитині, як така що постраждала внаслідок воєнних дій. З цією метою фахівцями Центру відвідано родини за адресою їх фактичного місця проживання, складено відповідні акти оцінки потреб.

Триває робота з організації соціального захисту осіб, які опинились в СЖО. В рамках соціального супроводу фахівцями відвідано 14 родин  з метою контролю дотримання попередньо наданих рекомендацій та виконання пунктів плану соціального супроводу. Охоплено соціальною послугою «соціальний супровід» родину піклувальника.

З метою дотримання Законодавства України у сфері протидії домашньому насильству опрацьовано 8 повідомлень про вчинення домашнього насильства. З цією метою фахівцями Центру відвідано постраждалих осіб за місцем проживання. Їм надані: інформаційна, консультаційна, правова та психологічна допомога.

Прийнято участь в циклі навчальних онлайн - семінарів

з питань надання соціальних послуг, проведення соціальної роботи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, ґендерно обумовленому насильству. Взято участь в навчальному онлайн - тренінгу з перенаправлення та кейс-менеджменту за сприянням ГО «Дівчата», отримано підтверджуючі сертифікати про проходження навчання.

На постійній основі супроводжуються 6 прийомних сімей, 2 дитячі будинки сімейного типу та 23 сім’ї опікунів, піклувальників. Родини, в яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування отримують допомогу у створенні та підтримці позитивного соціально-психологічного клімату в сім’ї, адаптацію дитини в нових умовах, створення належних умов для забезпечення індивідуальних потреб кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, у розвитку та вихованні, захист майнових та інших прав дитини, допомогу у відновленні родинних та суспільно корисних зв’язків, у створенні та забезпеченні умов для пріоритетного права дитини на усиновлення.

Відповідно до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми фахівцями Центру соціальних служб було проведено контроль за цільовим використанням коштів при народженні та усиновленні дитини в одній родині.

Відповідно до Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою КМУ від 24.09.2008 р. №866 з метою встановлення здатності матері та/або батька виконувати обов’язки щодо виховання дитини та догляду за нею, а також про визначення місця проживання малолітньої дитини з одним із батьків, фахівцями Центру було складено 3 оцінки потреб родин та надано відповідні копії висновків до служби у справах дітей виконавчого комітету Покровської міської ради.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2020р. №587 «Про організацію надання соціальних послуг» (редакція від 02.11.2023) фахівцями центру опрацьовано повідомлення від УПСЗН: проведено оцінювання потреб родини та профілактично-роз’яснювальна робота.

З метою покращення надання соціальних послуг фахівцем Центру  взято участь у навчанні по доведенню вимоги Порядку проведення відновлювальних (постізоляційних, реінтеграційних) заходів, заходів з адаптації, підтримки (супроводу) осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок агресії проти України, після їх звільнення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.03.2024 №296. Також, взято участь у навчальному тренінгу в межах реалізації Національного плану дії з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року (розпорядження Кабінету Міністрів України від 28.10.2020 №1544).