У Покрові стерилізують, вакцинують та чіпують безпритульних собак

Вже декілька років питання бродячих собак у місті вирішують за програмою ВСВП, коли тварин відловлюють, стерилізують, вакцинують та повертають на місце відлову. Цю схему обирає більшість міст, бо вона є найбільш гуманною та відповідає чинному законодавству.

                                                                                  Після стерилізації тварин повертають на місце відлову

Проблема безпритульних собак існувала завжди, не оминула вона і Покров, який пішов шляхом зменшення популяції не через знищення, а стерилізацію.  Такий крок викликає різні точки зору, але більшість містян та зоозахисники вважають його оптимальним рішенням. Ця робота покладена на КП «Добробут». Лише  за останні дні працівники підприємства спільно з фахівцями ГО «ЗооКонтроль» , з якими укладено договір, стерилізували та чіпували близько 40 собак.

                                                                                             Ловці-кінологи Олександр Карасюк та Руслан Рубан

Відловлювали у місті, прилеглих селищах, орієнтуючись на заяви покровчан. Для «ЗооКонтроля» , який працює з усією Україною, це чітка системна робота. Організація оснащена спеціальними автомобілями для перевезення тварин. Тут обладнано і ветклініку на колесах з операційною та боксами для чотирилапих «пацієнтів». Мобільна бригада складається з досвідченого ветеринара Олександра Яременка та двох професійних ловців-кінологів – Олександра Карасюка та Руслана Рубана.

                                                                                                                   Ветеринар Олександр Яременко

У «ЗооКонтролі» використовують лише гуманні засоби поводження з тваринами. За словами Олександра Яременка, операції проходять за сучасними стандартами, з глибокою анестезією, використанням спеціального обладнання, електричного коагулятора, що з’єднує та роз’єднує тканини, фактично, безкровним способом. Хірургічний шовний матеріал, що розсмоктується, дозволяє швидкому одужанню «пацієнта». Собаки повертаються у звичне середовище стерилізованими, що важливо, вакцинованими від сказу. Кожна отримує кліпсу на вухо та чіп з індивідуальним номером, за допомогою якого  її ідентифікують, час вакцинації тощо.

Відповідні служби роблять все, аби таким чином вирішити непросте питання безпритульних собак, сподіваються, що й люди будуть милосердними до тварин, не викидатимуть їх на вулицю, поповнюючи статистику «чотирилапих безхатченків».

Прес-служба міського голови.

                                                                                      У кожної стерилізованої собаки чіп з індивідуальним номером

                                                                                                                   Ветклініка на колесах 

                                                                                                           Мобільна бригада у роботі