у Покрові  стартував екосезон. Соціальна акція «Прибери свою велику домівку»

Минулої суботи у Покрові провели соціальну екологічну  акцію «Прибери свою велику домівку».

Ініціативу відділу молоді та спорту міськвиконкому  й Молодіжної ради  підхопили небайдужі містяни й спільними зусиллями очистили від сміття одне з улюблених місць відпочинку  громади – сосновий ліс за Першим селищем. Меседж заходу - усі ми хочемо жити в чистому оточуючому середовищі, а все добре в нашому житті починається з нас самих.

Озброївшись мішками, учасники акції дружно взялися звільняти ліс від предметів, які, на жаль, забувають тут  деякі несвідомі відпочивальники.

І хоча ця частина лісу виглядала не дуже засміченою, результатом кількагодинного «екологічного полювання» стали десятки кілограмів різного непотребу.

В основному його вдавалося знайти в місцях пікніків.

Важливо, що сміття відсортували на три фракції (скло, пластик і папір), його було здано на вторинну переробку.

Та  найголовніше, що ліс став  чистішим. Учасники  екоакції сподіваються, що люди, які цього сезону будуть сюди приїжджати, поважатимуть їхні зусилля.

Активісти розмістили на деревах мотивуючі листівки із закликами берегти природу і прибирати за собою сміття.

З цим же проханням до городян звернулися й наймолодші учасники акції.

Природа і рідне місто – наш спільний дім. І те, яким буде довкілля, багато в чому залежить від нашого ставлення. Приємно, що у Покрові є активні люди, які готові витратити свій час і сили на подібні екологічні проекти. І хочеться вірити, що поступово усі жителі міста робитимуть все від них залежне, аби наш спільний дім завжди був чистим і охайним.

Прес-служба міського голови.