До здоров’я через спорт. Підопічні терцентру приєдналися до спортивного челенджу 

Хто, як не люди з великим життєвим досвідом,  розуміють істинну цінність здоров’я.

Напередодні Дня здоров’я, яке сьогодні відзначає усе світове товариство, у міському територіальному центрі підопічних залучили до челенджу «Я ЛЮБЛЮ СПОРТ».

Обрана назва не перебільшення. Саме так із впевненістю може сказати кожний  відвідувач денного перебування терцентру, де фізичну активність пропагують як пріоритет у повсякденному житті літніх людей. В  Універститеті ІІІ віку, що діє при соціальній установі, є навіть цілий факультет, що так і називається – факультет «Здорового й активного довголіття».

Хоча карантин і нестабільна погода дещо обмежують вже звичні  для них активності  - скандинавську ходьбу , зустрічі в парку та інше, проте ніяк не впливають на бажання дотримуватися складових здорового способу життя.

Вдома  літні люди продовжують займатися  ранковою гімнастикою, оздоровчою хореографією,  дихальною гімнастикою, гімнастикою для очей,  дотримуються  режиму дня  та правил здорового харчування. 

  Для  підтримки  активної життєвої позиції, враховуючи індивідуальні  потреби підопічних, кожного тижня  для них проводиться  тематичний День  здоров’я. 

Спілкуються переважно онлайн, що  не викликає труднощів - комп’ютерною грамотністю теж вони  оволоділи в  терцентрі. Таким чином взяли участь і в челенджі, довівши, що вік і фізична активність -  це те що можна і треба поєднувати.

Підопічні територіального центру хочуть, аби їхній приклад змтивував містян  до активних дій  у напрямку  збереження свого здоров'я. Бо це перша й найважливіша потреба людини, цінність яку розумієш з віком, це рух,  життєва енергія, радість,  натхнення, фізична та психологічна гармонія з собою.

Прес-служба міського голови.