Управління освіти

Управління освіти є структурним підрозділом виконавчого комітету міської ради; є підзвітним і підконтрольним міській раді; підпорядковується виконавчому комітету міської ради та міському голові, а з питань здійснення делегованих йому повноважень – департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації. У своїй діяльності керується Конституцією України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, наказами та іншими нормативно-правовими документами Міністерства освіти і науки України, розпорядженнями Дніпропетровської обласної державної адміністрації, наказами департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації, рішеннями Покровської міської ради, міського виконавчого комітету та розпорядженнями міського голови.

Основні завдання управління освіти :

1. Реалізація державної політики в галузі освіти, виховання у місті Покров (з урахуванням особливостей соціально-культурного середовища міста).

2. Аналіз стану рівня освіти та освітньої діяльності в місті Покров, прогнозування розвитку загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти. Удосконалення мережі відповідних закладів освіти незалежно від типів і форм власності згідно з освітніми потребами громадян. Розробка та організація виконання міської програми розвитку освіти. Забезпечення вільного доступу до офіційної звітності, стратегічних та аналітичних документів шляхом їх оприлюднення на офіційному веб-сайті Покровської міської ради та своїх офіційних сайтах.

3. Планування та надання пропозицій виконавчому комітету Покровської міської ради щодо розвитку мережі закладів профільної середньої та позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти, спеціальних закладів (класів) для осіб з особливими освітніми потребами.

4. Навчально-методичний супровід та інспектування підпорядкованих управлінню освіти комунальних закладів освіти територіальної громади м.Покров; координація діяльності цих закладів, а також – закладів освіти інших форм власності.

5. Організація, в межах наданих повноважень, фінансового забезпечення та зміцнення матеріальної бази підпорядкованих управлінню освіти комунальних закладів міста.

6. Забезпечення зовнішнього моніторингу та аудиту, оприлюднення офіційної звітності. у тому числі фінансового характеру, підпорядкованими закладами освіти.

7. Сприяння розвитку самоврядування у підпорядкованих закладах дошкільної, початкової, базової та профільної середньої освіти, позашкільної освіти.

8. Сприяння проведенню експериментальної інноваційної діяльності в освітньому процесі підпорядкованих закладів освіти міста.

9. Забезпечення реалізації державної політики у сфері охорони здоров’я учасників освітнього процесу, організація медичного обслуговування відповідно до джерел фінансування закладів освіти відповідно до законодавства України.

10. Забезпечення соціального супроводу, охорони життя та прав учасників освітнього процесу в закладах освіти.

11. Сприяння функціонуванню державно-приватного партнерства у сфері освіти.

12. Здійснення міжнародного співробітництва.

Розпорядок роботи управління освіти

  • початок роботи о 8.00 год.
  • обідня перерва з 12.00 год. до 12.45 год.
  • кінець робочого дня о 17.00 год.

Щопонеділка

Апаратні наради при начальнику управління освіти з працівниками управління, керівниками його структурних підрозділів та позашкільних закладів.

Перший понеділок місяця

Навчання апарату працівників управління (за окремим планом).

Перший вівторок місяця

Апаратні наради при начальнику управління освіти з директорами закладів загальної середньої освіти.

Другий вівторок місяця

Апаратні наради при начальнику управління освіти з директорами закладів дошкільної освіти.

Один раз у 2 місяці (третій вівторок)

Засідання колегії управління освіти виконавчого комітету Покровської міської ради.

 

Здійснення особистого прийому громадян 

 

ПІБ працівника  Посада  Дні тижня  Години 
Матвєєва Ольга Олександрівна Начальник управління освіти  Понеділок  з 14:00 до 17:00
Медведєва Лілія Валентинівна  Головний бухгалтер Вівторок 

 з 13:00

до 17:00

Річні плани закупівель:
2015 2016 2017 2018 2019 2020
 
 
docx
Звіт начальника управління освіти за 2020
Розмір:0.03.мб,
Завантажень:85
doc
19-12-8-Про затвердження Положення про управління освіти виконкому Покровської м.р. у новій редакції
Розмір:0.09.мб,
Завантажень:83
xls
Річний план закупівель управління освіти за 2021 рік _зі змінами_
Розмір:0.1.мб,
Завантажень:69