Зустріч у Шолоховому. Детальніше про дитячий садок «Сонечко»

 

Вчора у Шолоховому відбулася зустріч заступника міського голови Наталії Бондаренко за участі начальника управління освіти Ганни Цупрової та директора Шолохівської школи Віталія Натиканого з педагогічною та батьківською громадськістю дитячого садка «Сонечко».

Напередодні в соціальних мережах з’явився фейк про начебто закриття дитячого закладу, що,звичайно, схвилювало батьків. У ході спілкування учасники зібрання переконалися, що їхні переживання марні.

Спростовуючи неправдиву інформацію, Наталія Бондаренко зазначила, що дитячий садочок як працював так і буде працювати, зміниться лише його підпорядкування. Згідно Ст. 31 Закону про повну загальну середню освіту, з 1 вересня дошкільний заклад функціонуватиме у складі  початкового відділення Шолоховської школи. Садок належить до малокомплектних закладів, тож такий крок дозволить зберегти штат працівників і не вплине на його структуру та режим роботи.

Разом з тим, надасть садочку нові перспективи та можливості. Йдеться про наступність між дошкільною та початковою середньою освітою, розширення варіативної складовою базового компоненту  дошкільної освіти, розвиток мережі груп.

Вже в садочку вихованці матимуть уявлення про шкільне життя, братимуть участь у спільних заходах та проектах.

Нинішній директор Шолоховської школи стане очільником і її дошкільного підрозділу - дитячого закладу.

Місто вже має позитивний досвід у даному напрямку. Функціонують два навчальні комплекси й одне об’єднання, до складу яких входять дошкільні відділення. Діти із задоволенням, без остраху  та адаптаційного періоду поринають у шкільне життя, з яким  познайомилися ще в садочку.

Батьки таку інформацію сприйняли позитивно, зустріч пройшла конструктивно та доброзичливо. Батьки  отримали відповіді на усі питання, що їх цікавлять.

Прес-служба міського голови.