Живи та міцній українська державо!

 

28 червня наш народ відзначає одне з головних державних свят – День Конституції України. До загального святкування приєдналися і покровчани.

Враховуючи карантинні обмеження, урочистості у місті організовано з дотриманням усіх санітарних вимог.

Протягом дня до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку з квітами йшли представники влади, підприємств, установ, громадських організацій, політичних партій та небайдужі містяни.

Люди мали можливість не лише покласти квіти, а й заспівати, продекламувати поезії чи в інший спосіб висловити повагу до Основного Закону нашої держави.

24 роки тому Конституція увійшла в наше життя як головний оберіг державності та демократії. За історичними мірками вона досить молода, але цінності людської гідності і верховенства права, які в ній закладені, сповідувалися нашим народом сотні років тому. Україна може пишатися багатовіковою історією конституційного процесу. Перша у Європі Конституція належить авторству українського гетьмана Пилипа Орлика, у квітні цьому документу виповнилося 310 років.

Святкування Дня Конституції – це не просто відзначення дня підписання нормативного акту, а вшанування дати, коли наша держава була визначена як демократична, соціальна та правова. Це ствердження суверенітету, незалежності, територіальной цілісності України.

Конституція – це не лише Закон законів, це серце, ядро подальшого розвитку та удосконалення суспільства.

Прес-служба міського голови.