Юні покровчани — серед переможців відеоконкурсу “Громада очима дитини - 2020”

Усе, що відбувається сьогодні — це крок у завтрашній день, де драйверами змін буде вже нинішнє підростаюче покоління. І від того, як вони зараз сприймають свою громаду, залежить і її майбутнє.

Аби допомогти дітям та молоді самореалізуватися в інтернет-просторі, зацікавити їх у творчому бажанні підкреслити унікальність Дніпропетровщини, обласною радою за підтримки обласної асоціації органів місцевого самоврядування проведено Дитячий дистанційний відеоконкурс серед ОТГ Дніпропетровщини “Громада очима дитини — 2020”.

Покровчани не лише активно долучилися до участі в конкурсі, а й стали кращими в багатьох номінаціях.

- Кожен успіх наших дітей — це велика радість. Тішить те, що юні покровчани не байдужі до історії свого краю, до процесів, які відбуваються у нашій громаді, замислюються про свою роль у розвитку міста. Вдячний дітям, їхнім наставникам, батькам та організаторам конкурсу, які допомогли учасникам розкрити свій творчий потенціал, - зазначив міський голова Олександр Шаповал.

Конкурсні роботи блогерів оцінювали провідні режисери, телеведучі, сценаристи, оператори, журналісти, громадсько-політичні діячі, представники творчої інтелігенції Дніпропетровщини.

Журі враховували такі критерії, як повноту розкриття теми конкурсу, якість монтажу, творчий підхід, гумор, емоційність.

Перемогу в номінації “Ігрове кіно” здобули п'ятикласники Навчально-виховного комплексу — творчий, креативний колектив, учасники якого дружать з дитячого садочка. Їхня робота виконана у гумористично-іронічному дусі у стилі чорно-білого кіно.

ІІ місце у номінації “Відеорепортаж” завоював учень 10-класу Навчально-виховного комплексу №1 Владислав Бучацький — активний учасник шкільного життя, режисер  відеорепортажів шкільної відеогазети, який має власний блог на каналі YouTube.

До конкурсу активно долучилися заклади культури.

До фіналу  увійшов відеорепортаж “Живуть такі незвичні люди”, авторами сценарію якого є екскурсовод міського музею Людмила Карандєй та керівник театрального колективу Школи мистецтв Неля Піхтіна. Оператором та акторами міні-стрічки стали випускниця та вихованці “Сюрпризу”.

Про найстаріший дуб, що росте за селом, у відеорепортажі на тему “Моя маленька Батьківщина” розповіла юна мешканка села Шолохового Дарина Чергинець. У створенні ролику участь взяли працівники Центральної міської бібліотеки, бібліотеки та клубу села Базавлук.

Вітаємо переможців та учасників дистанційного відеоконкурсу серед ОТГ Дніпропетровщини “Громада очима дитини — 2020”. Нехай чудові результати стануть стимулом для подальшого розвитку!

Прес-служба міського голови.