Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області компенсувало втрачений за час хвороби заробіток для 162,8 тисяч застрахованих осіб

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області компенсувало втрачений за час хвороби заробіток для 162,8 тисяч застрахованих осіб

За час тимчасової непрацездатності внаслідок хвороби, травми, догляду за хворим членом родини або ізоляції від COVID-19 Фонд соціального страхування України компенсує втрачений дохід. Фінансування відповідної допомоги сьогодні здійснюється ФССУ в оперативному режимі – для забезпечення більшого соціального захисту у період карантину, кошти направляються Фондом упродовж одного робочого дня з моменту прийняття заяви-розрахунку від роботодавця.

Упродовж січня–серпня поточного року допомогу по тимчасовій непрацездатності від управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області отримали 162,8 тисяч застрахованих осіб-працівників підприємств, установ, організацій Дніпропетровської області на загальну суму 792,7 млн. гривень.

Аби отримати допомогу від Фонду, працівник має передати своєму роботодавцю листок непрацездатності, на підставі якого здійснюється формування заяви-розрахунку.

Слідкувати за станом усіх виплат від ФССУ застраховані особи можуть у телеграм-каналі, де в оперативному режимі оновлюється інформація про здійснене фінансування: https://t.me/socialfund.

Звертаємо увагу, Фонд здійснює перерахування коштів для виплати допомог працівникам на рахунок страхувальника (роботодавця), який має здійснити виплату у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати, або одразу після отримання коштів від ФССУ. Дізнатись, чи вже перераховано кошти роботодавцю, застраховані особи можуть з щоденної звітності Фонду про стан фінансування страхувальників, яка розміщується у телеграм-каналі.

 

 

 

Управління виконавчої дирекції

Фонду соціального страхування України

в Дніпропетровській області