У Центральній міській лікарні нове обладнання

Чергове поповнення матеріально-технічної бази ЦМЛ відбулося напередодні професійного свята медиків.

Нове обладнання, придбане міським коштом, має не лише покращити якість медичного обслуговування покровчан, а й розширити спектр послуг. А це,  в свою чергу, дозволить укласти нові фінансові договори з Національною службою здоров’я за Програмою медичних гарантій.

За допомогою придбаного сучасного  цифрового відео ендоскопу,   крім ендоскопії пацієнти зможуть пройти ще й бронхоскопію та колоноскопію. Тобто обстежити  як стравоход та шлунок, так і  дванадцятипалу кишку, товстий кишківник,трахею та бронхи. Ендоскоп  також допомагає зупиняти кровотечі, брати гістологію, проводити малоінвазивні операції.

 Лікар-ендоскопіст Роман Дюжник задоволений новим приладом і зазначає, що він здатен виводити  на монітор якісне і деталізоване зображення, яке зберігається у відео форматі і може бути використане в подальшому вивченні хвороби.

Побачене зондом стане доступним не лише очам вузького спеціаліста, а й тим, хто оперуватиме та лікуватиме хворого, що дозволить уникнути суб’єктивності при встановленні діагнозу.

Цінним придбанням для лікарні вважають  і два кисневих концентратори, які незамінні при тривалій кисневій терапії для лікування, зокрема,  різних форм пневмонії. Кожен з них  можна використовувати одночасно для двох пацієнтів. Ці апарати мобільні, безпечні,  дозволяють отримувати кисень з повітря, відмовившись від кисневих балонів.

Нове обладнання уже задіяне в роботі, ставши на службу здоров’я покровчан.  Оновлення та зміцнення ж матеріально-технічної бази триває, що є важливою складовою розвитку медичних закладів в умовах реформування галузі.

Прес-служба міського голови.