Твори покровчан увійшли до чергової літературної збірки “Собори наших душ”

Нещодавно у Дніпрі  було презентовано 21-й збірник дитячої творчості «Собори наших душ», присвячений 205-й річниці від дня народження  Тараса Григоровича Шевченка. До збірника увійшли твори переможців і учасників обласних конкурсів юних літераторів, художників, композиторів.

Вже понад два десятиріччя цей конкурс відкриває талановитих дітей з усієї Дніпропетровщини. Загалом у 2019 році в обласному етапі конкурсу, який проходив у трьох номінаціях, взяло участь 786 учасників віком від 7 до 18 років.

В номінації проза і поезія за перемогу змагалися 228 юних поетів і прозаїків, які подали на конкурс 1207 творів. Приємно, що представники нашого міста вже традиційно увійшли до почесної когорти переможців.

Ними стали випускниця Навчально-виховного об'єднання Катерина Лопатіна і вихованка ліцею Поліна Сніжко.

Катерину Лопатіну до участі в конкурсі готувала вчитель української мови та літератури НВО Інна Понікарчик. До збірки увійшов ліричний прозовий твір дівчини “Відверте зізнання”, поданий у жанрі листа батька до власного сина.

Наставником Поліни Сніжко  стала  вчитель української мови та літератури НВК № 2, член національної спілки журналістів  Лариса Коваленко. До збірки потрапив твір дівчини “Кирила Кожум'яка”, присвячений подіям на Донбасі.

До видання включили і творчість тих активних учасників конкурсу, які хоч і не перемогли, але компетентне журі високо оцінило їхній художній стиль. І тут також не обійшлося без покровчан. Тож до збірки увійшла розповідь “Чашка кофе на двоих”, учениці 11 класу СШ № 9 Дарини Сергієнко і твір вихованки НВК № 2 Вікторії Ткачової “Пригоди кота Онікса”. Вихованки Лариси Коваленко.

Таке серйозне представництво авторів з Покрова у “Соборах наших душ” більш ніж красномовний факт. Який в черговий раз підтверджує наскільки талановитими є наші діти.

До речі, нещодавно завершився міський етап конкурсу нового сезону “Соборів наших душ”. Цього разу конкурс присвячений  75 річниці перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні та звільненню України від фашистських загарбників. У трьох номінаціях свою творчість представили понад 70 юних покровчан. А для участі в обласному етапі свої заявки направив 21 учасник з Покрова. Для багатьох з них це стане дебютом на такому високому творчому рівні.

Прес-служба міського голови.