«Спасибі Вам за життя, віддане рідній землі!»

Ветерану війни, праці Михайлу Федоровичу Сіліну – 95! З такою важливою датою людину, чия доля нерозривно пов’язана з Покровом, привітав міський голова Олександр Шаповал.

З теплими словами поздоровлень та подарунками завітав голова до ветерана. Для Михайла Федоровича така поважна дата, то ще один привід згадати своє життя і друзів, разом з якими колишній мінометник 353 стрілецької дивізії Другого Українського фронту зустрічав таку жадану Перемогу.

Його забирали на війну одразу після звільнення рідного селища, у 1943 році. Михайлу Федоровичу було лише вісімнадцять. Про ті події нагадують ордени й медалі, коли брав участь у боях за звільнення України, Одеси. Його дорога додому була довгою та звивистою, війна закинула мінометника до флоту, спецвійськ, що дислокувалися в Ірані, і ще 13 років після перемоги він віддав армії. А потім було мирне життя, віддане відбудові своєї рідної країни. У 1969 році Михайло Сілін приїхав до нашого міста, працював на рудоремонтному заводі.

Все те було наче вчора, - підкреслює ювіляр. Роки забрали товаришів, але з ним залишається найдорожче – пам'ять. Михайло Федорович часто згадує ті часи, але все ж живе сьогоденням. Поряд з ним його дружина, Ніна Миколаївна, і їхнє спільне захоплення – шахи. 95-річчя теж зустрічає за шаховою дошкою, з усмішкою та оптимізмом.

-Я бажаю Вам найголовнішого – міцного здоров’я, - наголошував Олександр Шаповал, - спасибі Вам за Ваше життя, за все, що зробили для нашої країни, заради наступних поколінь!

Прес-служба міського голови.